Slik åpner Oslo Børs

Oslo Børs stiger fra start samtidig som at oljeprisen stiger. Nyheten om ny konsernsjef blir godt tatt i mot.

Etter 25 minutters handel står hovedindeksen i 916,83 poeng, opp 0,41 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 397 millioner kroner.I dag er det duket for rentemøte i Norges Bank, der markedet allerede har priset inn at styringsrenten settes opp med 0,25 prosentpoeng. Rentebeslutningen blir offentliggjort klokken 10.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 0,40 prosent til 79,72 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,71 prosent til 71,27 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 78,87 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) offentliggjort onsdag viser at de amerikanske råoljelagrene falt 2,1 millioner fat  til 394,1 millioner fat i forrige uke.Oljeproduksjonen kom inn på 11,0 millioner fat per dag i forrige uke, opp fra 10,9 millioner fat uken før. Raffineriutnyttelsen gikk fra 97,6 til 95,4 prosent.- Stramheten i det globale oljemarkedet og en stor spread mellom brent og WTI ledet også til det høyeste amerikanske eksportnivået siden juli på 2,37 millioner fat per dag, sier en analytiker i ANZ Bank til Platts, ifølge TDN Direkt.Equinor stiger 0,51 prosent til 216,40 kroner.PhotocureDaniel Schneider har blitt utnevnt til ny konsernsjef i Photocure .Schneider ventes å tiltre før 1. november, mens Erik Dahl vil fortsette som fungerende konsernsjef frem til tiltredelsen og vil deretter gå tilbake til stillingen som finansdirektør i selskapet.Photocure spretter opp 4,30 prosent til 55,80 kroner.PCI BiotechStyreleder Hans Peter Bøhn har tegnet seg for 40.106 aksjer i PCI Biotech.Aksjene ble tegnet til kurs 30 kroner per aksje gjennom.Etter transaksjonen eier Bøhn 123.662 aksjer i selskapet.Aksjen stiger 5,11 prosent til 4,73 kroner.Borr DrillingOnsdag kom meldingen om at en ikke-navngitt finansiell investor  hadde hyret inn Pareto Securities for å utforske muligheten for å selge inntil hele sin eksisterende aksjebeholdning på rundt 17 millioner aksjer i Borr Drilling.Torsdag morgen er salget fullført , og hele aksjebeholdningen ble revet vekk til en kurs på 35,5 kroner pr. stykk.En rekke primærinnsidere hadde forhåndstegnet seg for aksjer, gitt at et salg kom i stand.Styreleder Tor Olav Trøim fikk tilslaget på 750.000 aksjer, noe som øker hans eksponering til i overkant av 44,4 millioner aksjer i selskapet, tilsvarende en eierandel på 8,34 prosent.Selskaper tilknyttet styremedlem Fredrik Halvorsen kjøpte en million aksjer, noe som betyr at relatert til Halvorsen og selskapet Ubon Partners kontrollerer 18,3 millioner aksjer i riggselskapet.Celina Midelfart, Trøims forlovede, kjøpte 150.000 aksjer gjennom Midelfart Capital. Etter transaksjonen eier Midelfart Capital og andre selskaper kontrollert av Midelfart, snaut 7,3 millioner Borr-aksjer.Borr Drilling stiger 1,62 prosent til 37,60 kroner.TTS GroupTTS Group har signert to nye kontrakter.Kontraktsummen for de to kontraktene er totalt 46 millioner kroner.TTS stiger 3,41 prosent til 6,68 kroner på nyheten.