Slik går det med børsene i Asia

People stand in front of an electronic board showing Hong Kong share index outside a local bank in Hong Kong, Wednesday, Sept. 5, 2018. Asian stocks sank Wednesday after Wall Street declined on losses for tech and health care companies. (AP Photo/Vincent Yu) Vincent Yu

Stemningen preges av Kinas siste trekk i handelskrigen med USA.

Kinas beslutning om å avlyse handelssamtaler med USA preger børsene i Asia mandag morgen.I Hong Kong er Hang Seng ned 1,25 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia svekkes 0,06 prosent. Strait Times i Singapore stiger imidlertid 0,40 prosent.Både i Japan, Kina og Sør-Korea er markedene stengt som følge av helligdager.HandelskrigenVisestatsminister Liu He skulle denne uken reise til Washington sammen med en større delegasjon, etter å ha blitt invitert av USAs finansminister Steven Mnuchin for å snakke om hvordan de kunne dempe handelskonflikten, meldte NTB lørdag.Ifølge Wall Street Journal ombestemte Liu seg og avlyste reisen etter at USAs president Donald Trump kunngjorde at han ville øke tollen på import til en verdi av 200 milliarder dollar fra mandag.


Les også