Star Bulk Carriers tar grep

Tørrbulkrederiet Star Bulk Carriers innstallerer nå scrubbere på hele flåten.

Det Athen-baserte tørrbulkrederiet Star Bulk Carriers har besluttet å installere scrubbere på hele flåten, opplyses det i en melding.Dette skal gjøres innen 1. januar 2020, som er dato for den nye IMO-reguleringen for svovelutslipp.Les også: Star Bulk støvsuger markedet for bra skipsdealerRederiet forventer at snittkostnaden av scrubberne per skip, inkludert installasjon, vil komme på under to millioner dollar.For å finansiere dette har selskapet sikret gjeldsfinansiering med en gjennomsnittlig margin på under 3 prosent, for å dekke cirka 70 prosent av kostnadene. Gjenværende beløp planlegger selskapet å dekke fra kontantstrømmen fra drift og eksisterende kontantbeholdning, uten å hente egenkapital.Star Bulk melder også at de har sikret seg kontrakter med et ledende verft for installering av scrubberne. I om lag 35 prosent av installasjonene vil ettermonteringsarbeidet bli utført ombord i skipene mens de er til sjøs. Som følge av dette vil nedetiden kunne reduseres med 50 prosent til 60 prosent.For en måned siden gjennomførte selskapet ifølge meldingen den første scrubber-installasjonen til sjøs.


Les også