Torsdag falt Nasdaq markert for andre dag på rad, og endte ned 0,91 prosent til 7.992,73 poeng. S&P 500 falt 0,37 prosent til 2.878,05 poeng mens Dow Jones endte opp 0,08 prosent til 25.995,87 poeng.- Aksjefallet fortsatt i går. Frykten for at handelskrigen eskalerer ligger som en klam hånd over markedet og særlig fremvoksende økonomier blir rammet. Høringsfristen på nye amerikanske tollsatser gikk ut i går, så vi bør snart få svar fra Trump om han har tenkt å iverksette ytterligere tollsatser på kinesiske varer for 200 milliarder dollar, skriver Lars Mouland i dagens morgenrapport fra Nordea Markets.I dag får vi sysselsettings- og lønnsstatistikk fra USA.Strategen minner om at et stadig strammere arbeidsmarkedet gjør det vanskeligere å finne kvalifisert arbeidskraft, så antallet nye sysselsatte forventer å stige mindre enn tidligere.- Svakere tall fra ADP i går bekrefter denne trenden. Lønnsveksten blir derfor viktigere å følge med på, og det ventes at den øker til 2,8 prosent noe som vil bekrefte bildet om at lønninger og prisvekst er på vei oppover, avslutter Mouland.