Styrtrik Alibaba-gründer går av som leder

Den høyprofilerte kinesiske næringslivsgründeren Jack Ma går av som leder for verdens største selskap for handel på nett på mandag.

FILE - In this Thursday, April 19, 2018 file photo, Founder and chairman of Alibaba Jack Ma leaves a signing ceremony of the memorandums of understanding linked to the investment in the country in Bangkok, Thailand. The New York Times is reporting that Jack Ma, the co-founder and executive chairman of Chinese e-commerce behemoth Alibaba Group, is retiring. The Times said that in an interview, Ma said he planned to step down as executive chairman on Monday, Sept. 10, 2018 to pursue philanthropy in education. He will remain on Alibaba's board of directors. (AP Photo/Sakchai Lalit, File) Sakchai Lalit
Børs
Mannen bak nettstedet Alibaba, Kinas rikeste mann, Jack Ma trekker seg tilbake for å konsentrere seg mer om utdanning, sier han til New York Times.Han skal fortsatt sitte i styret til selskapet og fungere som mentor for Alibabas ledelse. Til avisen velger han å definere sin overgang ikke som slutten på en æra, men som begynnelsen på en ny.Den tidligere engelsklæreren legger til hvor mye han elsker utdanning, som han nå skal vie mer tid til.Ma grunnla Alibaba i 1999 og startet opp i leiligheten sin i Hangzhou. Siden da har det vokst og blitt et av de største foretakene i verden.(©NTB)