Ivan Kverme

Supplyratene tar av i Nordsjøen

Utnyttelsesgraden for plattform forsyningsskipene nærmer seg 100 prosent. Ratene skyter i taket.

Spotmarkedet for plattform forsyningsskip (PSV) i Nordsjøen er i ferd med å stramme seg til for alvor. Ifølge Westshore Shipbrokers er unyttelsesgraden nå oppe i 98 prosent.På norsk side er det helt utsolgt, mens det på britisk side kun er to ledige fartøy.Tilstrammingen sender ratene i været.Onsdag har Solstad Farstad leid ut det 2005-bygde forsyningsskipet Normand Aurora til en rate på 16.500 pund per dag, noe som tilsvarer 177.000 kroner med dagens vekslingskurs. Nao Thunder, et forsyningsskip eid av Herbjørn Hansson-dominerte Nordic American Offshore, oppnår hele 19.500 pund, eller om lag 209.000 kroner, per. dag for et kort oppdrag for Premier Oil E&P.Det er dermed litt opp fra nivået på mellom 150.000 og 160.000 kroner dagen som tilsvarende skip har innkassert de seneste dagene.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også