Suser til ny all-time high

Oslo Børs når stadig nye høyder.

Hovedindeksen stiger til 923,32 i tidlig handel, opp 0,58 prosent.Indeksen har vært oppe i 923,70 på sitt høyeste i åpningsminuttene, og dette er enn så lenge ny intradag all-time high.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 464 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av nye børsrekorder i USA i går og stigende Asia-børser tidligere i dag.Oljen holder kokenOljeprisene holder seg oppe fredag morgen.Brent-oljen stiger 0,2 prosent til 78,87 dollar fatet, omtrent på nivåene ved stengetid i Oslo i går.Investorene bekymrer seg stadig for effekten av USAs Iran-sanksjoner, men motvekten er president Donald Trumps uttalelser på Twitter om at OPEC må senke prisene.- De ville ikke ha vært veldig trygge lenge uten oss, og likevel fortsetter de å dytte prisene høyere og høyere, skrev han ifølge Reuters.OPEC og allierte møtes søndag i Algerie for å diskutere hvordan bortfallet av Iran-produksjon skal kompenseres.Tomra viser veiPå Oslo Børs stiger Equinor 0,5 prosent til 216,20 kroner.DNO er opp 0,1 prosent til 15,46 kroner, mens Aker BP klatrer 0,7 prosent til 306,40 kroner etter gassfunn og to tørre brønner.Tomra avholder kapitalmarkedsdag fredag, og annonserer høye mål . Aksjen markerer seg positivt, og stiger 3,3 prosent til 188,60 kroner.DNB Markets er ikke overbevist, og holder på sin hold-anbefaling .Utslagene blant de mest omsatte er beskjedne, og blant de 16 mest omsatte er det bare Yara som faller - 0,3 prosent til 387,50 kroner.DNB, Norsk Hydro og Telenor stiger 0,7-0,8 prosent.Disse aksjene stiger til ny all-time high Rally på Asia-dealIdex suser til topps på vinnerlisten etter at selskapet har inngått partnerskap med Hengbao om introduksjon av kontaktbaserte biometriske smartkort i Asia.Aksjen stiger 12,0 prosent til 6,37 kroner så langt i dagens handel, og er dermed opp nesten 40 prosent den siste uken.Nevnte Tomra følger faktisk nærmest, foran Data Respons og Sevan Marine, som begge stiger 3,1 prosent - til hhv. 26,40 og 16,60 kroner.Sistnevnte foreslår et ekstraordinært utbytte på 6,00 kroner per aksje.I toppen av taperlisten finner vi WR Entertainment, som faller 7,6 prosent til 22 øre på Merkur Market.Nærmest følger Element på minus 4,8 prosent til 2,00 kroner og Fred. Olsen Energy på minus 4,3 prosent til 3,50 kroner.