Tre meglerhus tar grep: «kjøp», «kjøp», og «reduser»

Analytikerne i Pareto Securities, Clarksons Platou og Fearnley Securities gjør endringer.

Pareto Securities gjør ifølge en oppdatering relativt store estimatendringer for B2Holding, etter selskapets kvartalsrapport, men endringene trekker i ulike retninger og resulterer i en nedjustering av kursmålet til «kun» 21 kroner per aksje fra tidligere 22 kroner, skriver TDN Direkt.Les også: Knalltall fra B2HoldingMeglerhuset skriver at internrenten på porteføljene ser ut til å være lavere enn de hadde ventet, men at kjøpsnivået er høyere.Av den grunn høyner ifølge nyhetsbyrået Pareto ventet porteføljekjøp for 2019-2020 til fem milliarder kroner fra tre milliarder, men reduserer estimatet for resultat per aksje i 2020 med 13 prosent.«På bakgrunn av lavere estimater reduserer vi kursmålet til 21 kroner fra 22 kroner, men gjentar vår kjøpsanbefaling ettersom vi fortsatt ser en oppside på 20 prosent til kursmålet», skriver meglerhuset.Tar opp dekning på PGSClarksons Platou tar ifølge en oppdatering fra meglerhuset opp dekning på Petroleum Geo-Services (PGS) med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 42 kroner, skriver TDN Direkt.«Pengebruken på seismikk er stigende og vi venter sterk etterspørselsvekst fremover. Vi modellerer et gradvis strammere kontraktmarked med prismakt fra 2020», skriver meglerhuset.Gjenopptar med «reduser»Fearnley Securities gjenopptar ifølge en sektoroppdatering dekning på Petroleum Geo-Services-aksjen (PGS) med en «reduser»-anbefaling og et kursmål på 31 kroner per aksje.«Med risiko på nedsiden for ratene i etterkant av Shearwater sitt kjøp av 3D-flåten til Schlumberger, og med PGS sin flåte mer enn fullstendig priset på nåværende aksjekursnivå, gjenopptar vi dekning med reduser-anbefaling», heter det fra Fearnley Securities.