Tror kursoppgangen fortsetter – anbefaler kjøp

Investtech anbefaler kjøp av aksjer i Equinor og AF Gruppen.- Equinor ASA viser sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Kursen har også brutt motstanden ved 220 kroner i en rektangelformasjon, noe som signaliserer videre oppgang. Volumbalansen er positiv, noe som indikerer at kjøperne er aggressive, mens selgerne er passive. I tillegg er momentumet stigende og indikerer økende optimisme blant investorene. Disse forholdene styrker aksjen ytterligere. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt. Aksjen er i all-time-high. Dermed er det ingen motstand over dagens nivå, mens det ved reaksjoner tilbake er støtte mellom 223-217 kroner. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver analytikeren.- AF Gruppen ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Siden oktober i fjor har aksjen etablert støtte ved 114-121 kroner og hatt en mer sidelengs utvikling. Aksjen har nå dannet en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon og har brutt opp gjennom motstanden ved 130 kroner. Det er et sunnhetstegn. Et brudd opp og sluttkurs over taket i den fallende trendkanalen vil være et kjøpssignal. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Dette styrker trendbildet. Det er støtte ved 121 kroner og motstand ved 137 kroner. Foreløpig anses aksjen samlet sett teknisk svakt positiv på mellomlang sikt. Vurdering: Svak kjøpskandidat, avslutter analytikeren.