Trosser Trump-tweet - pen oppgang i Asia

Eugene Hoshiko

Investor utløste rally i teknologi.

Asiatiske børser utvikler seg stort sett positivt fredag. Utviklingen skjer i kjølvannet av oppgang i New York i går.Handelskrigen mellom USA og Kina fortsetter å tynge sentimentet blant asiatiske investorer.Trump-tweetPresident Donald Trump skrev på Twitter i går at USA ikke er under press for å inngå en avtale med Kina, men at Kina er under press for å inngå en avtale med Kina.Tweeten kom etter at Washington tatt initiativ til å gjenoppta samtaler.I Tokyo stiger Nikkei 0,9 prosent til 23.031,41, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 0,9 prosent til 1.725,04. Shipping viser vei, og stiger over to prosent.Endelig tall for Japans industriproduksjon viste en nedgang på 0,1 prosent fra juni til juli. Det var som ventet.Teknologiaksjer får seg et oppsving etter investor David Teppers positive uttalelser om Microns fremtid. Advantest, Samsung Electronics og SK Hynix er opp 3-5 prosent.Nye Kina-tallI Kina er bildet mer blandet. Large cap-indeksen CSI 300 stiger 0,1 prosent, mens Shanghai Composite er marginalt ned.Tall fra kinesiske myndigheter viser fredag at detaljhandelen steg 9,0 prosent på årsbasis i august, mot ventet 8,8 prosent ifølge vår makrokalender .Industriproduksjonen i landet steg 6,1 prosent på årsbasis i august, mot ventet 6,0 prosent.- Vil motvirke USASamtidig viser andre tall at investeringene i Kina steg 4,6 prosent fra august i fjor til august i år - en oppgang i veksttakten fra 3,0 prosent i juli.- Myndighetene forsøker å motvirke de negative effektene av handelskrigen mot USA. Det er særlig de offentlige investeringene som tar seg opp. (...) Vi venter at investeringene vil ta seg betydelig mer opp i tiden fremover, skriver DNB Markets i sin morgenrapport. Vi merker oss videre at Hang Seng i Hongkong er opp 0,9 prosent, mens Kospi 200-indeksen i Sør-Korea stiger 1,5 prosent.«Down under» er Sydney-børsen opp 0,7 prosent, anført av banksektoren.Asia-oversikten her.