Trump truer med toll på alle varer fra Kina

USAs president Donald Trump truer med å innføre opptil 25 prosent toll på alle kinesiske varer som eksporteres til USA.

President Donald Trump walks up the steps of Air Force One at Sioux Falls Regional Airport, in Sioux Falls, S.D., Friday, Sept. 7, 2018. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh
Børs
USA har allerede innført toll på varer til en verdi av 50 milliarder dollar, og ytterligere 200 milliarder dollar som Trump fredag varslet «kan bli innført snarlig». Det er også kjent fra før.Men fredag la Trump tonen an for massiv opptrapping:– Etter det kan toll på varer til en verdi av ytterligere 267 milliarder bli omfattet på kort varsel, hvis jeg ønsker det. Det vil endre fullstendig på regnestykket, sa han.Dette beløpet utgjør omtrent resten av verdien på Kinas eksport til USA.Men presidenten sa samtidig at «til en viss grad er det opp til Kina» å avverge eskaleringen i handelskonflikten.(©NTB)