Vil være i markedet for oppkjøp

Fusjon- og oppkjøpsaktivitet er ikke strategisk nødvendig, men Seadrill vil være i markedet for oppkjøp.

- Dersom det kommer en mulighet, kan vi være opportunistiske, men det er ingen strategisk nødvendighet. Vi har en aktiv aksjonærgruppe, og vi vil være i markedet å se på muligheter ettersom de dukker opp, sier han til TDN Direkt under Paretos olje- og offshorekonferanse onsdag.Han sier at Seadrill har den størrelsen og alderen på riggflåten som de ønsker.Relatert til prissetting fra verftene poengterer Dibowitz at det for øyeblikket er mange «strandede» eiendeler ved verftene.- Transaksjonene som skjer for øyeblikket er fortsatt signifikant under der de var under oppturen, og det er ikke snakk om økende priser på de «strandede» eiendelene, sier han, ifølge nyhetsbyrået.Han sier videre at så lenge ratene er komprimerte, som i flyter-markedet, vil oljeselskapene gå etter de beste eiendelene. - Ettersom dagratene på «high-spec» riggene øker, så vil oljeselskapene bli mer selektive, og etterspørre rigger som er mer «fit for purpose», sier han.