Wall Street: Adobe opp etter sterke tall

Det var blandet stemning da Wall Street stengte dørene fredag. Blant vinnerne finner vi Adobe som klatret etter fremleggelsen av sterke tall.

Traders Andrew Silverman, left, Gregory Rowe, center, and Robert Charmak share a laugh as they work on the floor of the New York Stock Exchange, Friday, Aug. 31, 2018. Stocks are opening mostly lower on Wall Street, led by declines in banks and energy companies. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew

Dow Jones avsluttet fredag ned 0,03 prosent til 26164,67. S&P 500 endte opp 0,03 prosent til 2904,98, mens Nasdaq falt 0,05 prosent til 8010,04.HandelskrigenBekymring over handelssituasjonen mellom USA og Kina fortsetter å prege Wall Street.USA var først ute med å innføre 25 prosent toll på en rekke kinesiske varer. Kina svarte kort tid etter med å innføre en tilsvarende toll på amerikanske varer.President Donald Trump skrev på Twitter torsdag at USA ikke er under press for å inngå en avtale med Kina, men at Kina er under press for å inngå en avtale med Kina.Fredag ba president Donald Trump sine medarbeidere om å fortsette med ytterligere importtoll på kinesiske varer til verdi 200 milliarder kroner, ifølge Bloomberg, som siterer kilder.DetaljhandelDetaljhandelsomsetningen i USA var opp 0,1 prosent på månedsbasis i august 2018, mot ventet 0,4 prosent, ifølge tall fredag.Detaljhandelsomsetningen eksklusive kjøretøysalg var opp 0,3 prosent i perioden på månedsbasis, mot ventet 0,5 prosent. Importprisindeksen i USA var i august ned 0,6 prosent på månedsbasis, mot ventet 0,2 prosent. KonsumpriserTall fra amerikanske statistikkmyndigheter torsdag viser at konsumprisene steg 0,2 prosent i USA i august, mot 0,2 prosent i juli. På årsbasis steg konsumprisene 2,7 prosent.Ifølge vår makrokalender var det ventet en oppgang på 0,3 prosent på månedsbasis, og 2,8 prosent på årsbasis. Eksklusiv mat- og energipriser steg konsumprisene 0,1 prosent på månedsbasis, og 2,2 prosent på årsbasis. Jobbless claimsSesongkorrigert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viste at antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA (jobless claims) var 204.000 per 8. september, mot 205.000 uken før. Konsensus lå ifølge Reuters på 210.000 jobless claims denne gang.Fire ukers snitt kom inn på 208.000, mot 210.000 uken før.AdobeProgramvareselskapet Adobe steg 2,3 prosent etter å ha lagt frem sterke tall torsdag. Selskapet rapporterte et resultat per aksje som oversteg analytikernes forventninger.Apple falt nye 1,1 prosent etter lanseringen av sine nye OLED-telefoner iPhone XS (uttales ten-s) og iPhone XS MAX og iPhone XR. Goldman senket torsdag sitt 2019-estimat for resultat per aksje til 13,77 dollar fra 14,53 dollar, og gjentok sin nøytralvurdering av Apple-aksjen. Blant andre store selskaper falt Amazon 1,0 prosent. Tesla derimot rykket frem to prosent.