- Aksjemarkedet bør kunne hente seg inn

Hovedindeksen på Oslo Børs faller tilbake på ukens siste handelsdag. Lavere oljepris tynger.

Eivind Yggeseth

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank Wealth Management sier ifølge TDN Direkt det er usikker stemning på børsene om dagen, noe som gjør at det skal lite til før man får større utslag i kursene.Han mener det at flere forskjellige faktorer utspiller seg samtidig bidrar til større usikkerhet. Lie trekker blant annet frem valutasvekkelse i Kina, lavere oljepris, handelskonflikten mellom USA og Kina og den finanspolitiske usikkerheten i Italia.I tillegg er det kommet skuffende nøkkeltall fra Europa, hvor bedriftene er bekymret for handelskrigens konsekvenser, italiensk politikk og utfordringer for bilsektoren i forbindelse med nye utslippsreguleringer.- Rapporteringssesongen vært ganske skuffende i Europa så langt. Den har vært bedre i USA, der rundt 80 prosent av selskapene som har lagt frem tall har slått analytikernes forventninger. De har imidlertid ikke blitt belønnet kursmessig, noe som tyder på at investorene allerede har priset inn veldig positive forventninger, sier han til nyhetsbyrået.Sjefstrategen påpeker imidlertid at mye negativt nå synes å være priset inn i aksjekursene.- Verdsettelsen av globale aksjer har falt til laveste nivå siden 2016, og med mindre nøkkeltallene forverres ytterligere, bør aksjemarkedet kunne hente seg inn igjen fremover, sier han avslutningsvis til TDN Direkt.I skrivende stund står hovedindeksen i 862,51, ned 1,26 prosent. Den seneste måneden er indeksen ned 8,85 prosent.