Alibaba-gründer skal pushe Fredriksen-laks i Kina

Chairman of Alibaba Group Jack Ma speaks during a seminar in Bali, Indonesia on Friday, Oct. 12, 2018. (AP Photo/Firdia Lisnawati) Firdia Lisnawati

Marine Harvest har landet en avtale med gigantselskapet Alibaba og Jack Ma. Sammen skal de levere norsk laks direkte til kinesiske forbrukere.

– Den beste laksen i verden kommer fra Norge. Det er ikke vi som har bestemt dette, det er de 600 millionene konsumenter vi har på vår plattform, sier Alibaba-president Michael Evans til NTB.Tirsdag åpnet det norske lakseselskapet Marine Harvest en ny fabrikk i Shanghai, og signerte i samme slengen Alibaba-avtalen. Til stede på seremonien var både kongeparet og Alibaba-grunnlegger Jack Ma – en av Kinas mest kjente personer.– Dette åpner veldig store muligheter. Kina er det markedet i verden som er lengst framme i verden på internetthandel. Det å få samarbeide på toppnivå med den største aktøren innenfor dette gir oss store muligheter, sier Marine Harves-styreleder Ole-Eirik Lerøy.Avtalen ble signert i Shanghai torsdag, med kongen og næringsministeren til stede.Evans forklarer planene for samarbeidet med Marine Harvest slik:– Vi skal hjelpe dem å frakte den ferske laksen fra Norge til de kinesiske tallerkenene, sier han.Marine Harvest har skreddersydd sin nye fabrikk i Shanghai til formålet.– Det er den første sjømatfabrikken en norsk bedrift har etablert i Kina. Vi kommer til å bruke den til å lage skreddersydde produkter for netthandel. Vi gjør emballering og etikettering, og så er det logistikksystemet til Alibaba som frakter dette hjem på døren til kinesiske forbrukere, sier Lerøy.(©NTB)