Analytiker: - Det vil være positivt for lakseprisen

- Markedet blir sannsynligvis positivt overrasket.

Marine Harvest stiger 1,7 prosent til 204,90 kroner på Oslo Børs onsdag ettermiddag.Oppgangen i kjølvannet av dagens kvartalstall er omtrent på linje med oppgangen for hovedindeksen på Oslo Børs.ABG Sundal Collier-analytiker Vidar Strat drar overfor TDN Direkt frem litt høyere volumguiding enn ventet for 2019, samt lave forventninger om den globale tilbudsveksten neste år.Det vil si: Lavere forventninger enn Kontali Analyse, som ifølge Strat fungerer som en slags konsensus på estimert global tilbudsvekst.- Positivt for lakseprisenMens Kontali opererer med fem prosent tilbudsvekst i 2019, legger Marine Harvest seg på rundt 3,5 prosent.- Markedet blir sannsynligvis positivt overrasket over at Marine Harvest tror det blir lavere (enn Kontali). Alt annet likt vil et lavere tilbudsvekstestimat være positivt for forventningene til lakseprisen, sier Strat.Analytikeren påpeker videre overfor nyhetsbyrået at et litt svakt utbytte trekker ned og den litt bedre volumguidingen trekker opp.- Sånn sett er det OK at aksjen handler høvelig på linje med markedet i dag, sier Strat til TDN Direkt.