Analytiker forklarer Aker Solutions-rally

Positiv overraskelse fra Røkke-selskapet.

Aker Solutions er blant dagens vinnere på Oslo Børs.Aksjen stiger 6,7 prosent til 53,74 kroner etter at selskapet i morges la frem sin rapport for 3. kvartal.2019-guidingen peker mot en liten omsetningsøkning og EBITDA-marginer på samme nivå som i 2018.- Dette tror jeg markedet tok veldig positivt i dag. Det var mange, spesielt utenlandske investorer, som satt inne med at marginene skulle ned i 2019, ettersom mange av kontraktene de har vunnet i løpet av nedturen har hatt lavere marginer. Det at de nå bekrefter at de skal holde marginene på 2018-nivå er veldig positivt, sier analytiker Sveinung Alvestad i Arctic Securities til TDN Direkt.- På nedsidenSamtidig peker flere meglerhus ifølge nyhetsbyrået at guidingen var på nedsiden av analytikerkonsensus.- Vi forventer vi å redusere EBITDA-estimatet for 2019 med 3-4 prosent, skriver analytiker Tommy Johannessen i Sparebank 1 Markets.DNB Markets er ifølge TDN Direkt av samme oppfatning.- Gitt at konsensus er på syv prosent omsetningsvekst på årsbasis i 2019 og en økning på 20 basispoeng økning i justert EBITDA-margin, mener vi guidingen er på nedsiden av konsensusestimatene, skriver meglerhuset.


Les også