Analytiker frykter nye børsfall

Investorer skjelver.

Trader Peter Tuchman works on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, March 5, 2018. Banks and technology companies are leading U.S. stocks lower in early trading on Wall Street. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew

Frykten for en eskalering av handelskrigen mellom USA og Kina sørget for nytt børsras i New York i går.- Håp slukkes rasktNå peker futureshandelen på Wall Street mot en positiv åpning tirsdag, men det så mye mer positivt ut tidligere i dag.- Nivået på svingningene vi ser nå vil ikke gi noen troen på at vi ikke går mot ytterligere fall i markedene. Vi så et sent rally i New York i går. Dette kan antyde at pessimismen ikke er fullt så utbredt som i de foregående ukene, selv om det er vanskelig å lese for mye ut av noe rally i øyeblikket, skriver senioranalytiker Craig Erlam i OANDA i en oppdatering tirsdag.- Ethvert lysglimt av håp ser ut til bli slukket raskt av at markedet gjør et nytt dykk nedover, og akkurat denne korreksjonen kan fort vare lenger, legger han til.Øyner mer smerteUSA-president Donald Trumps trussel om å innføre toll på de resterende 257 milliarder dollar av kinesisk import vil følge analytikeren innebære en betydelig oppgradering av spenningen mellom verdens to største økonomier.- Men uforutsett er den ikke. Trump hørtes ut til å være veldig optimistisk til at en stor avtale kan inngås, men tror ikke at Kina er klare. Dette betyr mer smerte fremover, særlig for sistnevnte som allerede påvirkes av tollen som er innført, fortsetter Erlam.