Analytiker høvler kursmålet – aksjen faller kraftig

The logo for Snap Inc. appears above a trading post on the floor of the New York Stock Exchange, Wednesday, Feb. 7, 2018. Nearly a year after its initial public offering and lackluster growth, the company behind Snapchat is making a comeback, calming investor fears that the disappearing photo and video app is a mere has-been destined to get trampled by Facebook. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew

Snap vil miste kunder til konkurrenter, mener Evercore ISI.

Flere amerikanske tech-aksjer faller kraftig i torsdagens handel på Wall Street. Drøye to timer før stengetid er den teknologitunge Nasdaq-indeksen ned 2,2 prosent. Spesielt hardt faller Snap-aksjen, som i skrivende stund er ned syv prosent.Det skjer i etterkant av at Evercore ISI nedgraderte kursmålet på aksjen fra ni til syv dollar, ifølge CNBC. Investeringsbanken ser dermed en nedside på knappe ti prosent basert på torsdagens kurs.Det er spesielt Instagram som utgjør en trussel for Snap, mener Evercore.-Vi tror at konkurranse fra spesielt Instagram vil redusere Snap sin evne til å levere på investorenes forventninger, sier analytiker Anthony DiClemente i Evercore.DiClemente gjentar en «underperform» anbefaling på Snap-aksjen, ifølge CNBC.Også Citi Research kuttet kursmålet sitt til 7 dollar og gjentok salgsanbefaling, med samme begrunnelse som Evercore. Ifølge analytiker Mark May i Citi Research må Snap enten kutte driftskostnader eller hente kapital i 2019 eller 2020, dersom utsiktene ikke endrer seg.Så langt i år er Snap-aksjen nesten halvert, sammenlignet med S&P 500 som har steget om lag ni prosent.