Analytiker høyner i Schibsted

Rally på Oslo Børs.

Schibsted ble straffet med kursfall i kjølvannet av fredagens kvartalsrapport.Men mandag viser aksjen styrke etter at analytikere har løftet sine estimater.Schibsted A stiger i skrivende stund 5,9 prosent til 292,80 kroner.- Bra inngangAnalytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities sa til Hegnar.no fredag at hun ville løfte sine estimater grunnet lavere investeringer i nye classifieds-sider.Hun viste til at Schibsted endrer satsingen på appen Shpock, som har vært en betydelig del av investeringene hittil i år.Mandag er Trondsen ifølge TDN Direkt ute med en ny analyse, der kjøpsanbefaling og kursmål 340 kroner opprettholdes.- I analysen skriver jeg at det er en bra inngang i aksjen nå, sier hun til nyhetsbyrået.BørsnoteringSom i intervjuet med Hegnar.no fredag peker hun i analysen på at børsnotering av MPI, den internasjonale classifieds-virksomheten, blir et fokus fremover.- Konsolidering i bransjen hadde ikke vært mulig i dagens struktur, som gir begrensninger ved strategiske oppkjøp og sammenslåinger fra Tinius-stiftelsen, sa hun. I analysen viser Trondsen i tillegg til at Schibsted Lendo ekspanderer til tre nye markeder.- Nyheter knyttet til dette kan bli en positiv trigger de neste månedene, sier hun til TDN Direkt.KursmålkuttNordea Markets har ifølge nyhetsbyrået derimot senket kursmålet på Schibsted A fra 360 til 343 kroner, og øyner 1-3 prosent lavere EBITDA-bidrag fra Lendo i 2018-20.Oppsidepotensialet for aksjen mener meglerhuset ligger i Frankrike og Brasil.