Analytiker i Arctic Securities med «kjøp»

Skuffet markedet - aksjen faller.

Schibsted meldte fredag om et svakere 3. kvartal, med et resultat etter skatt på 429 millioner kroner, mot 553 millioner kroner i samme periode i fjor.Likevel innfridde selskapet, ettersom konsensus pekte mot et nettoresultat på 380 millioner kroner.- Schibsted sin rapport for 3. kvartal var omtrent på linje med forventningene, kommenterer analytiker i Arctic Securities Henriette Trondsen til Hegnar.no. I tillegg til skuffelse rundt veksten i classifieds-siden i Frankrike og eierandelen Schibsted velger å beholde i MPI, tror analytikeren aksjen er noe påvirket av sentimentet i teknologi og media generelt i dag, etter svakere enn ventet rapporter fra blant andre Google og Amazon i natt.Schibsted A-aksjen faller i skrivende stund 2,38 prosent på Oslo Børs til 274,70 kroner.- Jeg tror markedet er skuffet over noe svakere vekst på classifieds (rubrikksidene/Finn.no-sider globalt) i Frankrike og Sverige, selv om det ble motvirket av bedre enn ventede tall fra Norge (Finn) og Italia, sier analytikeren. Avisene - som har mindre betydning for aksjekursen – leverte ifølge Trondsen overraskende bra tall, mens Lendo var svakere i Norge, på grunn av lavere lånevekst i Norge.- Alt i alt var rapporten som forventet, og jeg vil nok øke estimatene mine på grunn av lavere investeringer i nye classifieds-sider etter at Schibsted i dag sa at de endrer satsingen på appen Shpock, som har vært en betydelig del av disse.Fokuset fremoverFokuset fremover vil ifølge analytikeren være listing av MPI. - Jeg er noe skuffet over at Schibsted velger å beholde 60 prosent eierandel i MPI ved tidspunktet for listing av det nye selskapet i april neste år i Oslo, da det vil påvirke likviditeten i denne nye aksjen. Derimot tror jeg MPI blir en interessant aksje på sikt, da dette vekstselskapet faktisk vil være det største europeiske classifieds-selskapet i Europa og en driver for videre konsolidering i bransjen, sier Trondsen. Hun mener konsolidering i bransjen ikke hadde vært mulig i dagens struktur, som gir begrensninger ved strategiske oppkjøp og sammenslåinger fra Tinius-stiftelsen. - Jeg tror MPI vil handle på en noe rabatt til andre listede classifieds-aksjer i utlandet, og vil nok ikke bli overrasket om MPI slår seg sammen med classifieds-segmentet til Naspers på sikt, sier Trondsen.Naspers er et listet sørafrikansk selskap som ifølge analytikeren er presset fra investorene på å synliggjøre verdiene i butikken og sa for noen måneder siden at ser på å børsnotere flere av segmentene sine. Solid cash flowDet resterende Schibsted ASA selskapet blir ifølge Arctic-analytikeren fra april et modent nordisk medieselskap med solid cash flow og som hun tror vil betale høyt utbytte.- En viktig verdidriver vil også være eierandelen i MPI. Hvis Schibsted ASA lykkes å ekspandere Lendo til andre markeder - de lanserer i Polen, Østerrike og Danmark i 2018-2019 - vil det gi en oppside til veksten, sier Trondsen.- Oppsummert er rapporten omtrent som forventet, og jeg tror aksjen delvis er påvirket av sentimentet i teknologi media generelt i dag. Dette er delvis etter svakere enn ventet rapporter fra blant andre Google og Amazon i natt, avslutter hun til Hegnar.no.Analytikeren i Arctic Securities har en kjøpsanbefaling på Schibsted med et kursmål på 340 kroner.