Analytiker nedgraderer tre toppvalg

Analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets vraker kjøpsanbefaling på tre av meglerhusets toppvalg.

Sparebank 1 Markets nedgraderer anbefalingene på Lerøy Seafood, Grieg Seafood og Norway Royal Salmon (NRS) fra kjøp til hold, melder TDN Direkt. Kursmålene står fast.- Aksjene har gått rundt ti prosent den siste uken til tross for mangel på gode drivere. Vi har nå vært gjennom en periode på noen måneder der det har vært mye snakk om at det er lite fisk i sjøen. Og så fikk vi et rally i forrige uke selv om det egentlig var begrenset med datapunkter som skulle tilsi den oppgangen, sier analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets til nyhetsbyrået.De fundamentale forholdene gikk motsatt vei av aksjekursene, mener han. - Fishpool begynte å bevege seg nedover hvis man ser på 2018-kontraktene i tillegg til at spotprisene har vært på den svake siden. Så det ble naturlig for oss å ta en liten «pust i bakken» med tanke på hvor sterk sektoren har vært, sier han.De tre aksjene som nedgraderes har vært meglerhusets førstevalg.Hør vårt innslag med Tønseth på HegnarPodden før helgen:


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker