Analytiker om Hagen-favoritt: «Kjøp aksjen»

Aksjen stuper på Oslo Børs etter svakere 3. kvartals-tall enn ventet. Sparebank 1 Markets-analytiker anbefaler kjøp.

Komplett Bank, hvor Stein Erik Hagen er største aksjonær, meldte torsdag om et nettoresultat på 75,1 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 92,2 millioner kroner i samme periode i fjor.Sparebank 1 Markets ventet i forkant av tallene et resultat etter skatt på 103,7 millioner kroner mens konsensus så for seg et nettoresultat på 100,1 millioner kroner.Aksjen stuper på Oslo Børs, i skrivende stund ned 13,71 prosent til 15,48 kroner. Dagens laveste notering lyder på 15,28 kroner.- Helt enkelt var topplinjen noe lavere enn ventet. Hovedproblemet er lånetapet som var høyere enn ventet, kommenterer analytiker Odd Weidel i Sparebank 1 Markets til Hegnar.no.Tap på lån endte i 3. kvartal på minus 83 millioner kroner, sammenlignet med 3,2 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor. Forventningene til Sparebank 1 Markets lå på minus 62,9 millioner mens konsensus ventet minus 60,1 millioner kroner.Analytikeren i Sparebank 1 Markets ser likevel en oppside hva gjelder aksjen, og opererer med en kjøpsanbefaling, med et kursmål på 27 kroner. Dette tilsvarer en oppside på 74 prosent.Siden nyttår har aksjen falt 18,53 prosent på Oslo Børs, og har i de siste 12 månedene dalt 14,95 prosent.


Les også