Analytiker venter sterke Storebrand-tall

Det er gode nyheter for Skagen-gründere og øyelegen som har blitt en av de største privatinvestorene på Oslo Børs. Til sammen eier de Storebrand-aksjer for nesten en milliard kroner.

- Storebrand er en ledende spiller i det nordiske markedet for langsiktig sparing og forsikring. Selskapets sterke markedsandel, velkjente merkevare og Skagen-oppkjøpet burde bidra med en solid plattform for vekst, mener vi.Analytiker Kimmo Rämä i Handelsbanken Capital Markets er ute med en oppdatering på Storebrand i forkant av selskapets kvartalsrapport som publiseres onsdag i neste uke.Han skriver at Storebrand den seneste tiden har rapportert om sterk volumvekst for «non-life» forsikring, altså forsikring knyttet til blant annet bolig og bil, samt sparing.Handelsbanken venter at det er en trend som har fortsatt inn i tredje kvartal.- Vi tror også at overskuddskapital-historien vil materialisere seg etter 2021, noe som, etter vårt syn, burde styrke Storebrands utbyttekapasitet, skriver Rämä.Anbefaler å kjøpeStorebrands resultat før skatt ventes å komme inn på 661 millioner kroner, ned fra 672 millioner kroner i tredje kvartal i fjor som ifølge Handelsbanken var et eksepsjonelt sterkt kvartal for forsikring.Driftsresultatet ventes å stige med 14 prosent fra fjoråret til 681 millioner kroner.- Vi gjentar kjøpsanbefalingen vår og opprettholder kursmålet på 88 kroner, skriver Handelsbanken-analytikeren.Ved 13-tiden torsdag omsettes Storebrand-aksjen for 72,2 kroner etter en nedgang på vel 2 prosent.Handelsbanken spår dermed en kursoppgang på rundt 22 prosent.Storeiere Dersom Handelsbankens spådommer slår til, betyr det gode nyheter for Storebrands største privatinvestorer.Selskapet Solbakken AS, eid av tidligere Skagen-forvalter Kristoffer Stensrud og familien, eier rett over 4,5 millioner aksjer, mens øyelege og investor Ole Morten Halvorsen eier rett under 4,5 millioner aksjer etter å ha solgt en liten post i forrige uke.Aksjebeholdningene som utgjør eierandeler på i underkant av én prosent, er verdt henholdsvis 326 og 324 millioner kroner med dagens kurs.En annen Skagen-gründer, Tor Dagfinn Veen, står bak selskapet T.D. Veen AS som eier i underkant av 3,8 millioner aksjer. Disse har nå en verdi på snaut 272 millioner kroner.Hittil i år har Storebrand-aksjen steget med drøyt 12 prosent.


Les også