Analytikerne om Tesla: - Dette kvartalet var annerledes

- Etter vår mening er den største debatten hvorvidt Tesla klarer å bli selvforsynende i henhold til kontantstrøm, noe som reduserer sannsynligheten å hente kapital fra aksjemarkedet, avsluttet Morgan Stanley, som la til en kjøpsanbefaling på aksjen. 

Tesla ga nylig ut overraskende kvartalstall, og hoppet i førmarkedet torsdag. Tesla-aksjen steg over ti prosent etter mer bullish prognoser fra investorer. Elon Musk kalte selv dette et «historisk kvartal» for selskapet. Wall Street-analytikere var raske med å løfte kursmålene sine for Tesla, og flere ble mer bullish over Musks ambisiøse selskap. - Dette kvartalet var annerledes. Kvaliteten på kontantstrømmen var sterkere enn forventet, skrev Morgan Stanley, som la til at selskapet «rapporterte sitt sterkeste kvartal noensinne.»- Etter vår mening er den største debatten hvorvidt Tesla klarer å bli selvforsynt i henhold til kontantstrømmen, noe som reduserer sannsynligheten at selskapet må til aksjemarkedet for å hente kapital, avsluttet meglerhuset, som la til en kjøpsanbefaling på aksjen.Blandede forventningerTil tross for forbedringen, står Goldman Sachs, JP Morgan og Bank of America Merrill Lynch likevel ved sine salgsanbefalinger på Tesla-aksjen. - Selskapet har opprettholdt at det designet og bygget Model 3 med bruttomargin på 25 prosent, noe som nesten ble oppnådd dette kvartalet. Men med sin egen eksponering mot kinesiske straffetoller på importerte komponenter og sannsynlig motvind fra billigere bilmodeller vil bruttomarginene sannsynligvis komprimeres inn i fjerde kvartal, skriver analytiker David Tamberrino i Goldman. - Vi øker våre estimater, samt vårt 12-måneders kursmål til 225 dollar fra 200, avsluttet Tamberrino. Flere skeptikereUBS og Citigroup er noen av skeptikerne som fører en salgsanbefaling på Tesla-aksjen. - En høyere pris for Model 3 (2000 dollar over våre estimater) var antagelig det som presset bruttomarginen ned, skriver Colin Langan i UBS. Baird, Oppenheimer, Piper Jaffray og Guggenheim gjør opp fire av fem meglerhus med kjøpsanbefaling for Tesla-aksjen; åtte av 18 anbefaler salg. Tesla-aksjen er i skrivende stund opp 7,36 prosent til 309,73 dollar, men har bikket 321 dollar i løpet av dagen. Så langt i 2018 er aksjen ned om lag ti prosent. Av de 28 mest anerkjente analytikerne på Wall Street har et flertall hold-anbefaling på Tesla-aksjen, med kursmål på 319 dollar i snitt.