Anbefaler tre banker

DNB Markets liker bank.

DNB Markets tar i dagens aksjerapport tak i sparebanksektoren, som la frem kvartalstall før helgen.- Det som gikk igjen hos flere var resultater før skatt i overkant av forventningene. Utviklingen var drevet av utlånsvekst, reverserte avsetninger til tap, noe høyere netto rentemargin og reduserte kostnader. Resultatene før skatt kom inn 3-9 prosent over estimatene, skriver meglerhuset.Analytikerne opprettholder et positivt syn på sektoren, og har høynet kursmålet i Sparebank1 SMN fra 107 til 109 kroner og i Sparebank1 Nord-Norge fra 74 til 76 kroner.For Sparebank1 Østlandet holdes kursmålet uendret på 100 kroner.DNB Markets har kjøpsanbefalinger på samtlige av disse tre bankene.I tidlig handel på Oslo Børs mandag stiger Sparebank1 SMN 3,9 prosent til 87,10 kroner, Sparebank1 Nord-Norge 1,4 prosent til 65,70 kroner, mens Sparebank1 Østlandet er uendret på 87,20 kroner.Meglerhuset ser dermed en oppside på rundt 25 prosent, 16 prosent og 15 prosent i hhv. SMN, Nord-Norge og Østlandet.