Asia-børsene revansjerer seg

Mye tyder på at Wall Street gjør det samme.

Asiatiske børser utvikler seg blandet etter nok et kraftig fall på Wall Street i går, der Dow Jones gikk tilbake over 500 poeng.Hang Seng i Hongkong viser vei med en oppgang på 1,6 prosent.Knallsterk Kina-balansePå det kinesiske fastlandet stiger large cap-indeksen CSI 300 1,3 prosent, mens Shanghai Composite er opp 0,5 prosent.Finans og konsum trekker opp.Tall fra Kinas myndigheter viser fredag en handelsbalanse som gikk med 31,69 milliarder dollar i overskudd i september. Landet satte eksportrekord til USA .Konsensus pekte ifølge vår makrokalender mot et overskudd på 19,4 milliarder dollar.Eksporten steg 14,5 prosent på årsbasis, mens importen steg 14,3 prosent, mot ventet oppgang på hhv. 8,9 og 15,0 prosent.Råoljeimporten kom inn på 37,21 millioner tonn i måneden, og falt dermed fra 38,38 millioner tonn måneden før.Korea-rally, opp i TokyoI Japan pekte pilene lenge ned, men like før slutt har trenden snudd.Nikkei stiger 0,3 prosent til 22.668,09, mens den bredere Topix-indeksen trekker opp 0,1 prosent til 1.704,14.I Sør-Korea spretter Kospi-indeksen opp nesten to prosent, blant andre hjulpet av chip-produsenten SK Hynix som stiger over fem prosent.«Down under» stiger Sydney-børsen 0,2 prosent. Finansaksjer bidrar positivt, mens oljeaksjer tynger.Asia-oversikten her. Wall Street skal oppVi merker oss også at amerikanske futures peker mot oppgang fra start på Wall Street fredag.Dow Jones-futures er i øyeblikket opp rundt 300 poeng, noe som indikerer en oppgang på over 430 poeng i åpningen.S&P 500- og Nasdaq 100-futures peker også mot solid oppgang i tidlig handel.Følg førhandelen her.


Les også