Bank Norwegian stuper - ingen liker at tapene øker

Folk er bekymret for underliggende tap, mener analytiker. 

Norwegian Finans Holding-aksjen stuper på Oslo Børs tirsdag. Hittil er aksjen ned 13,3, prosent til 78,05 kroner.Det kommer etter at selskapet la fram et resultat etter skatt i 3. kvartal på 434,07 millioner kroner, mot 432,45 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Avsetninger til tap på utlån økte derimot til 299 millioner kroner, opp 144 millioner kroner i samme periode i fjor.Det mener analytiker Jan Erik Gjerland i ABG Sundal Collier er årsaken til at aksjen straffes hardt på Oslo Børs, i tillegg til lavere utlånsvekst.  - Ingen liker at tapene øker, slik de gjorde nå. Banken sier det er modellendringer, og at underliggende er det stabil kredittkvalitet, men det virker ikke som folk tror på det. Folk er bekymret for underliggende tap, sier Gjerland til TDN Direkt. Les også: En rekke analytikere forteller hvorfor aksjen stuperHan mener det er for tidlig å si om det er en ny trend, men legger til at det sammen med tallene fra Komplett Bank ser ut til at markedet er blitt noe mer ruglet, ifølge nyhetsbyrået.  - Volumveksten har stoppet litt opp. Det kan være en kombinasjon av høyere avgang [at lånene blir innbetalt], retningslinjer for utlån i Norge, og sterkere konkurranse, sier Gjerland. Gjerland sier han ikke tror konsumentene har endret adferd ennå, ettersom økt boliglånsrente ikke har begynt å bite helt ennå, men tror volumveksten vil fortsette å være svakere fremover.