Bilgigant tar fart etter solid kvartalsrapport

- Resultatene viser et økt fokus på Nord-Amerika, og økt fokus på lastebiler og SUVer, sa CFRA-analytiker Garrett Nelson til CNBC.

Bilgiganten Ford Motor Company er i skrivende stund opp 8,56 prosent til 8,88 dollar etter at selskapet leverte sterkere inntjening enn forventet.Investorer virker oppmuntret av konsernsjef Jim Hacketts løfte om å dele flere detaljer om hans planer for omstrukturering og effektivisering av selskapet. Kostbar omstruktureringFord skal arrangere flere arrangementer de kommende ukene og månedene, der Hackett vil dele mer informasjon om hans omstruktureringsplan til 11 milliarder dollar, tilsvarende 92 milliarder kroner. Hackett har i senere tid snakket mye om behovet for å forbedre selskapets «fitness» og effektivitet, og investorene har til tider uttrykt frustrasjon på det de sier er en mangel på klarhet og åpenhet fra selskapet.  Siden januar er Ford-aksjen ned over 35 prosent.Solid kvartal trosser vanskelige forhold- Det virker som Hackett forstår at Wall Street trenger mer informasjon for å slå seg til ro med planene hans, og har dermed hintet til at det vil komme flere investorarrangementer i nærmeste fremtid, skrev RBC-analytiker Joseph Spak torsdag. Fords resultat for tredje kvartal var solid, til tross for at noen viktige nøkkeltall pekte ned, sammenlignet med samme periode i fjor. Økende salg av lastebiler i Nord-Amerika bidro til å motvirke fallende salg av personbiler, høyere materialkostnader og vanskeligheter i Kina. - Resultatene viser et økt fokus på Nord-Amerika, samt økt fokus på lastebiler og SUVer, sa CFRA-analytiker Garrett Nelson til CNBC. Nelson var overrasket over at bilfabrikanten lot sin inntjenings-guiding stå uendret på 1,3 til 1,5 dollar per aksje, og sa at han forventer at inntjeningen vil komme inn på den nedre enden av det intervallet. Til tross for analytikernes varme ord, står Ford fortsatt overfor utfordringer på mange fronter, blant annet risiko fra stigende materialkostnader, trusler mot både forsyninger og salg fra straffetoller, og en slitende virksomhet i det internasjonale markedet.