Ivan Kverme

Blir det nok en urolig uke i aksjemarkedet?

- Dømt ut fra forløpet i februar skal vi vente en relativt volatil periode, tror Erik Bruce.

Etter at europeiske børser endte fredagen svakt ned ble det pluss USA med S&P opp 1,4 prosent.«Det hindret ikke at aksjer var kraftig ned siste uke. Aksjenedgangen kommer i etterkant av en kraftig oppgang i lange renter akkurat som i februar i år. Stigende renter er den meste nærliggende utløsende årsak. Det store spørsmål i dag og denne uken er om uroen forsetter. Dømt ut fra forløpet i februar skal vi vente en relativt volatil periode. Starten i Asia i dag kan tyde på at i dag blir en svakere dag igjen med nedgang på de fleste børsene på tross av oppgangen i USA på fredag. Amerikanske futures er også svakt ned. Så får vi se om fredagens oppgang i USA er nok til at det åpner opp i Europa», skriver Nordea Markets' Erik Bruce i dagens morgenrapport.Han slår fast at viktigste tall denne mandagen nok blir amerikansk detaljhandel for september. Markedsforventningene er sterke, og konsensus er ifølge Bruce pluss 0,7 prosent m/m, godt over august hvor veksten bare var 0,1 prosent. Utover det er det relativt tynt.Der er ikke de helt store nøkkeltal resten av uken. Tirsdag får vi engelske arbeidsløshets- og lønnsvekststall for august, mens vi onsdag får britiske inflasjonstall for september. Torsdag kommer tall for den svenske arbeidsledighet i september.Uken rundes av med kinesiske BNP-tall.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også