Børsene raser i Asia

Asia-børsene gjør som Wall Street og faller kraftig.

I kjølvannet av gårsdagens kraftige børsfall i USA , raser de asiatiske børsene torsdag morgen.I Japan faller Nikkei hele 4,22 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 3,68 prosent.Shanghai Composite i Kina svekkes kraftige 4,34 prosent, og CSI 300 er ned 4,00 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller 3,76 prosent.Kospi i Sør-Korea er ned 4,17 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia svekkes 2,53 prosent, og Straits Times i Singapore faller 2,64 prosent.Stigende renterDen underliggende driveren bak fallet i USA tilskrives de stigende rentene. Arbeidsmarkedet er veldig stramt og forventninger om økt inflasjon sender rentene oppover.- Den kraftige stigningen i den amerikanske 10-årsrenten gjør at investorene plutselig repriser. Vi har de globale vekstmotorene, økende energipriser, prisen på penger øker og pengemengden faller, kombinert med den pågående utviklingen av deglobalisering som har begynt å påvirke markedet, sier markedsstrateg i Saxo Capital Markets i Sydney, Eleanor Creagh, til Bloomberg News.Utviklingen skjer etter at årets utgave av Financial Stability Report fra IMF advarer om «farlige understrømmer» som utgjør en økende trussel mot verdensøkonomien. Pengefondet er også bekymret for handelskonflikten mellom USA og Kina.ResultatsesongKun én dag før den amerikanske resultatsesongen for 3. kvartal starter, er det også tegn på at selskapene kanskje ikke kan levere den veksten som har styrket aksjene så langt i 2018, skriver Bloomberg News. Investorene har lenge fryktet at handelskrigen vil kunne krympe fortjenesten, og nå advarer en gruppe selskaper om at det er akkurat dette som skjer, samtidig som rentene øker.- Inntektene er veldig viktige fordi det var en del av bekymringene som utløste nedsalget. Bekymringene som nå følger oss inn i resultatsesongen for 3. kvartal handler om hvor mye utenlandshandel og toll vil påvirke inntjeningen, sier Darrell Cronk i Wells Fargo Investment Institute til Bloomberg News.


Les også