Børsfallet skaper gode kjøpsmuligheter

(Finansavisen) Forvalter Martin Mølsæter i First Fondene mener børsfallet skaper muligheter i aksjemarkedet.- Dette er en helt vanlig korreksjon, for det er egentlig lite som har forandret seg. Når folk plutselig begynner å selge og kursene dermed faller, begynner de samtidig å lete etter årsaker for kursfallet, og de er det nok av. De var der imidlertid før det begynte å falle også, sier Mølsæter til Finansavisen.For tiden frykter aksjemarkedet handelskrig mellom USA og Kina, konsekvensene av det høye gjelds- og rentenivået i Italia og økt uro knyttet til Saudi-Arabia, skriver Finansavisen. VIX-indeksen, som måler hvor mye amerikanske S&P 500 ventes å svinge, ligger på det høyeste nivået på syv måneder.- Jeg tror at dette er en veldig god kjøpsanledning. Korreksjoner som denne er vanligvis ferdige etter to uker, og dermed skal man gå inn nå, sier Mølsæter til Finansavisen. Forvalteren anbefaler å kjøpe de enkeltaksjene som har falt mest, som Elkem, og oljeserviceaksjer.Forvalter og meglernestor Jan Petter Sissener opplever markedet som ekstremt volatilt. Han tror det er duket for oppgang i både det europeiske og det norske aksjemarkedet.- Lavvannet senker alle båter, så det gjelder å se hvilke som går fortest opp etterpå. Vi har gjort noen feil den siste måneden, men jeg klarer ikke å bli veldig engstelig. Dette er en kjøpsanledning hvis man kjøper høykvalitetsselskaper. Man taper ikke penger ved å kjøpe på Equinor på 215 kroner og DNB på 150 kroner, og det er mye man kan kjøpe uten å sove dårlig om natten, sier Sissener til Finansavisen.Fredag morgen peker pilen litt ned på Oslo Børs. Hovedindeksen står nå i 870,44 poeng, ned 0,35 prosent.Les også: Markedet er oversolgt – vi kan få en rekyl