Børsfesten ikke over - aksje raste over 20 prosent

Aksjer steg etter anbefalinger. Oljeprisen falt, mens tungvekter knallet til med milliardkjøp. 

Børs

Oslo Børs åpnet solid, men falt gradvis utover dagen og det ble en flat utvikling.Ved børsslutt står hovedindeksen i 893,81, opp 0,03 prosent. Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.658 millioner kroner.I Asia var det betydelig børsfall mandag, som skyldes blant annet etter geopolitiske uroligheter knyttet til forholdet mellom Saudi-Arabia og USA. Også Wall Street har åpnet i rødt mandag.  Ifølge Nordea Markets er det spennende å se om frykten fortsetter å sende markedene i utforbakke, eller om markedet gjenvinner fotfeste.- Dersom rapporteringssesongen viser seg sterk, både når det gjelder resultatvekst og kommunikasjonen om fremtiden fra ledelsen, vil dette trolig sende markedene oppover igjen. Denne uken kommer flere tungvektere som Morgan Stanley, Goldman Sachs, Blackrock, Johnson & Johnson, IBM og Netflix og mange flere til å rapportere resultatene for tredje kvartal, Nordea Markets. OljeprisenBrent-oljen er ned 0,66 prosent til 79,94 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,41 prosent til 71,05 dollar fatet.I helgen uttalte USAs president Donald Trump at Saudi-Arabia kan komme til å stå overfor "alvorlige straffer" dersom det viser seg at den saudiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på det saudiske konsulatet i Istanbul, men Saudi-Arabia nekter for å være innblandet i forsvinningen.Ifølge TDN Direkt understreker Platts at denne utviklingen kommer på et tidspunkt der det er økt press på Saudi-Arabia fra USA om å øke oljeproduksjonen for å holde prisene balanserte når sanksjonene mot Iran snart innføres.- Oljeprisene kan stige til 100 dollar på Saudi-bekymringer. Folk tenkte at Saudi-Arabia ville kompensere for fallet i Irans produksjon. Hvis de begynner å bruke olje som sitt våpen, vil det være et helt nytt kapittel, sier Kazuhiko Fuji til Reuters.Fredagens ukentlige riggtellig fra Baker Hughes viste at det per 12. oktober var 1.258 rigger i operasjon i Nord-Amerika . Det er 24 flere enn for en uke siden.Equinor steg 0,18 prosent til 221,40 kroner. Marine HarvestJohn Fredriksen-dominerte Marine Harvest har lagt frem noen av sine tall for 3. kvartal. Aksjen klatret 2,17 prosent til 192,70 kroner.Selskapet meldte om et slaktevolum på 110.000 tonn i perioden, selskapet har tidligere guidet et slaktevolum på 108.000 tonn.Operasjonell EBIT endte ifølge meldingen på cirka 204 millioner euro, mot 194 millioner euro i samme periode i fjor. - Det var høyere slaktevolumer enn det vi og markedet forventet, sier analytiker i DNB Markets  Alexander Aukner. Varsler reservetapProtector Forsikring falt hele 21,92 prosent til 37,05  kroner mandag.Nedgangen kommer etter at selskapet melder at de vil bokføre et betydelig reservetap i 3. kvartal . Tapet er i hovedsak knyttet til insektet skjeggkre og utgjør samlet 146 millioner kroner.Merkur Market-noterte Induct falt mest av samtlige, og endte ned 25,79 prosent til 5, 90 kroner. Avocet Mining falt 12 prosent til 53 øre. Aker BPAker BP har inngått avtale med Equinor Energy om kjøp av 77,8 prosent av King Lear-funnet, går det frem av en melding mandag.Prislappen oppgis til 250 millioner dollar, tilsvarende 2,04 milliarder kroner.- King Lear-funnet er en av de største uutviklede funnene på norsk kontinentalsokkel, og representerer en utmerket mulighet for Aker BP. Vårt mål er å utvikle King Lear som en satellitt til Ula. Dette vil bedre kapasitetsutnyttelsen på Ula-anleggene og gi ytterligere volumer av injeksjonsgass for å støtte økt oljeutvinning fra Ula-feltet, kommenterer Karl Johnny Hersvik, konsernsjef i Aker BP.Aksjen endte ned 1,42 prosent til 305,60 kroner. Børsfesten ikke over Gaming Innovation Group steg fredag hele 18,7 prosent på etterlengtet intensjonsavtale i USA .Mandag fortsatte oppgangen, og aksjen steg nå 9,06 prosent til 3,25 kroner.ABG Sundal Collier oppgraderte spillselskapet til «kjøp» fra «hold» etter 2. kvartal, med et kursmål på 4,00 kroner. Dette tilsier at meglerhuset ser en betydelig oppside for aksjen fra dagens nivå.Spillselskapet opplyste også mandag at kapitalmarkedsdagen blir utsatt.  DNODNB Markets tar BW Offshore ut av sin ukentlige portefølje av anbefalte aksjer. Men meglerhuset vil beholde eksponeringen mot energisektoren, og tar inn DNO.DNO gjør et byks og er opp 4,63 prosent til 16,28 kroner. BW Offshore falt 2,36 prosent til 57,90 kroner.Ny sjef i EMGSBjørn Petter Lindhom tiltrer ifølge en melding mandag stilling som midlertidig konsernsjef i Electromagnetic Geoservices (EMGS). Aksjen endte ned 6,50 prosent til 2,30 kroner. Reach SubseaReach Subsea  opplyser i en driftsoppdatering at selskapet solgte 579 ROV-dager i tredje kvartal 2018, mot 678 i samme periode året før.Antall offshore personelldager solgt var 3.569, ned fra 4.276.  Antall solgte fartøydager var 379, opp fra 242.Reach-aksjen steg 5,74 prosent til 2,58 kroner. Bank NorwegianABG Sundal Collier oppgraderer Norwegian Finans Holding (NOFI) ifølge en oppdatering til «kjøp» fra «hold», og oppjusterer kursmålet til 105 kroner per aksje fra tidligere 97 kroner, skriver TDN Direkt.Bakgrunnen for oppgraderingen skyldes at regulatoriske forhold har blitt avklart og at NOFI har føyet seg etter Finanstilsynets beslutninger.Aksjen endte opp 2,27 prosent til 94,60 kroner. 

gaming innovation group
equinor
aker bp
norwegian finans holding
dno
marine harvest
emgs
protector forsikring
oljeprisen
oslo børs