Børsrally i Kina

Kinesiske aksjer fyker oppover mandag morgen.

Det er god stemning i de asiatiske markedene mandag morgen, og særlig i Kina er aksjene kraftig opp.I Japan stiger Nikkei 0,38 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,21 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer hele 4,17 prosent, og går dermed mot den beste handelsdagen siden mars 2016. CSI 300 er opp 4,40 prosent.Mye av årsaken bak rallyet er ifølge Bloomberg News uttalelser fra myndighetene om å støtte opp under økonomien i landet, og da særlig planer om å kutte i inntektsskatten. Fredag gikk den kinesiske presidenten Xi Jinping også ut og lovet full støtte til privat sektor, som har begynt å kjenne på virkningene av handelskrigen med USA.Hang Seng i Hong Kong stiger 2,40 prosent. Kospi i Sør-Korea er opp 0,21 prosent, Straits Times i Singapore klatrer 0,34 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia derimot faller 0,49 prosent.Dagens opptur kommer etter fire strake uker med børsfall i Asia.Dette forklarer børsrallyet Kina med plan for å kutte personskatten Kina-aksjer blir stadig mer attraktive Er børsrallyet i Kina bare en død katt som spretter


Les også