Børsvinner hoppet 50 prosent - nedtur i seismikk

Norwegian-aksjen under 200 kroner. En annen tungvekter steg kraftig.

Oslo Børs holdt seg i negativt terreng midtveis hele mandag. Hovedindeksen endte til slutt ned 0,75 prosent, til 920,28.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.916 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er ned 0,52 prosent til 83,72 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,28 prosent til 74,15 dollar fatet.Oljeprisen har dermed blitt svekket over helgen. Ifølge TDN Direkt er årsaken uttalelser fra amerikanske myndigheter om muligheten for visse sanksjon-lettelser, samt tegn til økt Opec-produksjon i september.Ifølge nyhetsbyrået uttalte amerikanske myndigheter fredag at USA vil kunne overveie unntak for nasjoner som allerede har gjort forsøk på å redusere importen av iransk olje. De amerikanske sanksjonene vil rettes mot iransk oljeeksport og vil ta effekt 4. november."Brent råoljeprisen steg 1,7 prosent i løpet av uken, men endte marginalt lavere ved stengetid fredag, på grunn av praten om at USA overveier visse unntak til noen importører av iransk olje", skriver ANZ bank i en oppdatering, ifølge TDN Direkt.I tillegg viser en undersøkelse utført av S&P Global Platts at Opec-landene løftet oljeproduksjonen i september. De 15 medlemslandene i Opec økte produksjonen av råolje i september til 33,07 millioner fat per dag, noe som tilsvarer en økning på 180.000 fat per dag fra august.- Basert på argumenter om svinnende ekstrakapasitet, er oljeprisoppgangen langt fra over, sier sjef Stephen Innes i OANDA, ifølge TDN Direkt.Equinor falt 1,14 prosent til 225,70 kroner.Hydro-festNorsk Hydro steg 3,90 prosent til 45,54 kroner på Oslo Børs, på dagens høyeste volum. Aksjen ble omsatt for hele 734 millioner kroner. Analytikerne i meglerhusene SEB, Carnegie, DNB Markets og Goldman Sachs anbefaler alle «kjøp» av aksjen. Bakgrunnen er fredagens melding om at tungvekteren har fått en godkjennelse fra brasilianske myndigheter for å ta i bruk ny teknologi for behandling av bauksittrester ved Alunorte. Det betyr at selskapet kan være ett skritt nærmere å gjenoppta driften ved anlegget.- Vi er forberedt på å starte opp igjen driften og takker for all støtten vi har fått fra myndighetene og i lokalsamfunnet. Vi gjør nå alt vi kan for å komme tilbake i produksjon, sa John Thuestad, som leder forretningsområdet bauksitt og alumina i Hydro.Seismikk-smell TGS-Nopec er i Oslo tingrett dømt til å betale 90 millioner kroner . Årsaken til dommen er medvirkning til grovt skattesvik i forbindelse med transaksjoner mellom TGS og Bjarne Skeie-selskapet E&P Holding i 2009.Seismikkselskapet har også lagt frem sine foreløpige omsetningstall for 3. kvartal , og ventes nettoinntekter på cirka 141 millioner dollar. Det er en vekst på 35 prosent år over år.TGS-aksjen falt 3,01 prosent til 318,70 kroner. Ellers i seismikk falt blant annet PGS 2,89 prosent til 34,67 kroner, mens Polarcus endte ned 2,72 prosent til 1,87 kroner. MagseisMagseis har inngått en intensjonsavtale med BGP Offshore, China National Petroleum Corporation, opplyses det i en melding.Avtalen omfatter salg av 17.000 havbunnseismikknoder, og utstyret vil leveres i flere omganger som vil vare fra 1. til 3. kvartal 2019.Aksjen steg 17,31 prosent til 18,30 kroner. KidKid er mandag morgen ute med inntektsoppdatering for tredje kvartal.Den viser at inntektene i tredje kvartal økte med 7,1 prosent til 368,1 millioner kroner, sammenlignet med tredje kvartal i fjor.Aksjen steg 1,16 prosent til 35,00 kroner. Utbyttefest i SinoAksjonærene i Merkur Market-noterte Sino Agro Food tildeles nå utbytte i form av aksjer fra Tri-Way Industries, opplyses det i en melding.Utdelingen vil slette den utestående gjelden på 62.338.065 dollar som Tri-Way Industries har til Sino Agro Foods.Sino-aksjen er opp hele 48,28 prosent til 3,44 kroner. BW LPG BW LPG trekker forslaget om å fusjonere med konkurrenten Dorian LPG, ifølge en melding mandag.I forbindelse med at fusjonsforslaget trekkes tilbake, trekker BW LPG også tilbake kandidatene det hadde til intensjon å nominere til Dorian-styret.Aksjen svekket seg 2,85 prosent til 34,48 kroner.NorwegianSiden begynnelsen på september har Norwegian falt jevnt og trutt på Oslo Børs. 3. september sluttet aksjen på 273,50 kroner, mens den i dag har vært nede i 195,30 kroner.Jan Petter Sissener mener det er mange faktorer som har bidratt til kursfallet i Norwegian, og trekker frem utviklingen i oljeprisen og manglende hedging som to faktorer.Det er heller ikke positivt at det ikke kommer noen nyheter om det mye omtalte budet på selskapet. Sissener mener derfor en kjøpsanbefaling er kun for de mest risikovillige investorene. - Kun for de ekstremt risikosøkende. Jeg tror et eventuelt bud vil ligge mellom 250 og 300 kroner, men kjøperen har meget god tid, sier Sissener.Norwegian-falt 4,87 prosent til 197,40 kroner.


Les også