Borr Drilling sender rigg til skraping

En 37 år gammel jack up-rigg sendes til de evige jaktmarker. 

Borr Driling har besluttet å selge den oppjekkbare boreriggen «L1112» til skraping.Det fremgår av en oversikt fra riggmeglerhuset Bassøe Offshore.Riggen som ble bygget i USA i 1981 og fulgte med oppkjøpet av Paragon, har de siste tre årene jobbet for det indiske oljeselskapet ONGC, ifølge selskapets seneste flåteoppdatering.Kontrakten løp imidlertid ut denne måneden.Dermed har «L1112» boret sitt siste brønn. Aktiverer nye riggerMens det jobbes videre med å skrape eldre rigger, er også arbeidet med å gjøre i stand de nyeste riggene klare til action, godt i gang.I månedsskiftet september/oktober besluttet riggselskapets styre å starte aktiveringen av fire nybygde jack up-rigger.Riggselskapet har enda ikke sikret arbeid til riggnybyggene som nå skal aktiveres, men styret opplyste at det ser flere interessante muligheter for arbeid til det som omtales som attraktive rater.- Støttet av en sterk økning i direkte kundeforespørsler og den materielle økningen i anbudsaktivitet på rundt 50 prosent siden årsskiftet, har styret besluttet å starte aktiveringen uten å ha sikret fast arbeid til de fire riggene, het det i meldingen.I tillegg ble det opplyst at leveringstiden for kritisk utstyr øker, og nå ligger på rundt 6 måneder.- Vi mener vi har sett bunnen i utstyrsprisene og ettersom aktiviteten kommer tilbake, venter vi også en tilstramming i arbeidsmarkedet, skrev Borr-styret.- Gitt de forbedrede utsiktene for jack up-markedet, er vi stadig mer positive når det gjelde fremtidige kontraktsmulighteter for våre moderne rigger, het det videre.