Brasil-stans påvirker Torvald Klaveness-gruppen

Det norske rederiet er en av flere aktører som merker produksjonsstansen på aluminaraffineriet Alunorte i Brasil på kroppen.

- Det vil treffe oss direkte i forhold til volumene vi frakter, både til og fra dem, sier konsernsjef Lasse Kristoffersen i Torvald Klaveness til Hegnar.no. Onsdag morgen kom nyheten om at Norsk Hydro har besluttet å stenge ned produksjonen ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil. Les også: Analytiker om Norsk Hydro - Dette gir høy riskNedstengningen berører et helt lokalsamfunn med bortfallet av en rekke arbeidsplasser, samt både kunder og leverandører.Det norske rederikonsernet Torvald Klaveness er en av leverandørene som blir påvirket.Med sine kombinasjonsskip frakter rederiet kaustisk soda til raffineriet, samt bauksitt andre veien.Kristoffersen forteller at rederiet har en avtale med Hydro som strekker seg litt inn i 2019.Noe av effekten fra produksjonsstansen er imidlertid tatt ut allerede ettersom Alunorte, etter pålegg fra brasilianske myndigheter, kun har produsert på 50 prosent av kapasiteten siden mars.- Med andre ord er den direkte effekten nå begrenset, men selvsagt uønsket, sier Klaveness-sjefen. Les også: Klaveness fikk inn 370 mill. til flåteutvidelse


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også