Brasilianske myndigheter om Norsk Hydro: En radikal beslutning

Brasilianske myndigheter er overrasket over Norsk Hydros beslutning.

Myndighetene i den brasilianske delstaten Para sier de var "overrasket" over Norsk Hydros beslutning om å midlertidig stenge Alunorte fullstendig, melder den brasilianske avisen Globo, ifølge TDN Direkt.De beskriver beslutningen som "radikal".Etter at Norsk Hydro slapp nyheten ble de kalt inn til et møte med delstatsguvernøren, statsadvokaten i delstaten, sekretæren for økonomisk utvikling, gruvedrift og energi, samt miljømyndighetene Semas.Leder for et lokalt miljøorgan, Thales Belo, sier ifølge nyhetsbyrået at Hydro hadde signalisert at driften ville fortsette til mai 2019.- Det er rart å stenge ned kort tid etter selskapet uttalte at det ville stenge driften i 2019, sier Belo til Globo.Det skal ifølge TDN Direkt ha vært en teknisk vurdering fra et konsulentfirma om sikkerheten ved et rødslamdeponi, som gjorde at Hydro nå stenger ned hele aluminiumskjeden i Brasil.- Allerede fredag forrige uke, 28. september, skal Hydro ha fått en foreløpig advarsel om at rødslamdeponiet kunne bli overfylt hvis fyllingen av rødslam i deponiet fortsatte. Den endelige rapporten skal Hydro ha mottatt mandag morgen, to dager før beslutningen ble tatt, ifølge Thales Belo hos de lokale miljømyndighetene i Brasil, sier Belo ifølge nyhetsbyrået til avisen.Les også: Meglerhus om Norsk Hydro: Et selskap i verdensklasse


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også