Dagens overraskelser fra Norges Bank

Sjeføkonom Frank Jullum har funnet noen små.

Som ventet holdt Norges Bank styringsrenten uendret på 0,75 prosent.Sentralbanken ga heller ikke noen nye signaler om pengepolitikken fremover, og gjentok budskapet fra september om at renten skal opp «i løpet av 1. kvartal».Dette var heller ikke uventet.Noen små overraskelserMen sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank fant noen små overraskelser i dagens kommunikasjon fra Norges Bank.- Veksten i norsk økonomi har vært noe svakere enn ventet, men Norges Bank mener dette skyldes svak landbruksproduksjon grunnet den tørre sommeren, og understreker at ledende indikatorer fortsatt peker mot solid vekst. Litt overraskende gjør Norges Bank ingen referanse til været når den omtaler at kjerneinflasjonen har vært litt høyere enn ventet. For oss ser norske jordbruksvarer ut til å være en viktig faktor bak denne utviklingen, sier han i en kommentar til Hegnar.no.Sentralbanken anser videre at både oljepris og kronekurs har utviklet seg som ventet.- Noe overraskende er også vurderingen av både arbeidsmarkedet og boligmarkedet. Her hadde vi ventet at omtalen skulle være «litt på den svake siden». Den globale utviklingen har også vært som ventet. Selv om korreksjonen i aksjemarkedet nevnes, blir det også poengtert at renteforventningene blant våre handelspartnere er noe høyere enn i september, fortsetter sjeføkonomen.- Neste økning i marsSamtidig består usikkerheten rundt handelskrigen mellom Kina og USA.- Men denne vurderes tydeligvis verken som større eller mindre siden sist. I hovedsak deler vi disse vurderingene, og venter fortsatt at neste renteøkning kommer i mars, avslutter Jullum overfor Hegnar.no.