Denne båten skal bistå Odfjell-rigg på vei til Afrika

BB Troll er hyret inn når Deepsea Stavanger skal ta turen til sitt neste boreoppdrag - over 10.000 km lenger sør for Nordsjøen.

Odfjell Drillings halvt nedsenkbare borerigg Deepsea Stavanger skal snart starte på en jobb for Total utenfor kysten av Sør-Afrika.Kontrakten som ble endelig signert i starten av juli, innebærer boringen av én brønn, samt muligheten for å bore ytterligere én brønn.Først må imidlertid den 2010-bygde riggen ta fatt på den lange turen fra Nordsjøen der den har jobbet på Maria-feltet for Wintershall.Oppdraget med å bistå riggen på den over 10.000 kilometer lange reisen har ifølge Westshore Shipbrokers, gått til Buksér og Berging og ankerhåndteringsfartøyet BB Troll som ble ferdigstilt i 2000. Kontrakten har i utgangspunktet en fast varighet på 140 dager, men inkluderer også opsjoner slik at varigheten kan utvides ytterligere med inntil 45 dager, ifølge skipsmeglerhuset. Oppstart av borekontrakten til Odfjell Drilling har tidligere blitt oppgitt til mellom juni 2018 og april 2019. Den estimerte kontraktsverdien er på inntil 55 millioner dollar inkludert mobilisering/demobilisering.


Les også