Analytiker fortviler over børsfall - Foto: AP

- Dette er boblen - ikke aksjer

Milliardær og investor advarer.

Milliardær og investor Leon Cooperman rådet onsdag investorer om å holde seg borte fra obligasjoner da han mener at de er i en boble, skriver CNBC. - Min verden er penger og aksjer. Jeg tror at obligasjoner er boblen, ikke aksjer, sier Cooperman til CNBCs Halftime Report. Coopermans kommentarer kommer etter at 10-års renten steg til 3,261 prosent forrige uke, det høyeste nivået siden 2011. Fed senket renten til null over natten i etterkant av finanskrisen. Dette presset avkastningen ned til historisk lave nivåer, og sendte dermed obligasjonsprisene opp til nivåer som noen investorer, blant andre Cooperman, mener at nådde bobleforhold. Nå reverserer Fed disse retningslinjene, blant annet ved å øke renten. Sentralbanken har allerede hevet renten tre ganger i år og venter å øke igjen før årsskiftet.Cooperman mener ifølge nyhetsbyrået at markedet kan håndtere høyere rentenivåer, da det ikke er tegn på lavkonjunktur, og han mener at aksjene som har opplevd nedgang vil sprette tilbake.- Økonomien er for sterk. Betingelsene som normalt fører til en stor nedgang er rett og slett ikke til stede, sier Cooperman til nyhetsbyrået.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også