- Dette er våre favoritter

De siste ukenes børsfall har trigget anaytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets til å oppgradere en rekke oljeaksjer. 

Ivan Kverme

Da analytiker Teodor Sveen-Nilsen fra Sparebank 1 Markets gjestet HegnarTV og HegnarPodden fredag hadde han med seg en rekke aksjefavoritter i kofferten.Det var imidlertid ikke den beste dagen for Equinor og Aker BP, trigget av svakere oljepris, men det skremmer ikke analytikeren. - Vi oppgraderte faktisk begge disse aksjene til kjøp for et par dager siden, med kursmål 240 på Equinor og 345 i Aker BP, svarer Sveen-Nilsen. Begge aksjene har lagt frem tall for 3. kvartal - på linje med forventning, ifølge analytikeren. Sparebank 1 Markets har dekning på stort sett alle nordiske oljeaksjer. - Er det kjøp over hele linjen, nå som oljeprisen er så sterk?- Nei, definitivt ikke, svarer Sveen-Nilsen, og fortsetter;- Vi har nok flere kjøpsanbefalinger nå, enn det vi hadde for to uker siden. Det er tre aksjer vi har oppgradert fra salg og nøytral, til nøytral og kjøp. Det er allerede nevnte Equinor og Aker BP, men også Lundin Petroleum. Det er rett og slett fordi vi ikke ser noen grunn til å gjøre noe med inntjeningsestimatene våre, samtidig som aksjene er ned, forklarer analytikeren. - Men det er masse spennende aksjer der ute, og sektorsynet vårt er sånn at gjennom 2019 vil vi heller eie oljeservice enn E&P.Hvilke oljeserviceaksjer du bør satse på, hører du i HegnarPodden under. NB! Husk at du kan abonnere på HegnarPodden i iTunes, Spotify og Soundcloud for oppdatering på når vi slipper neste episode.