Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag, der resultatsesongen er i gang for fullt.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1] prosent. «Renteoppgangen i USA vil mest sannsynlig fortsette en stund til. Det er i hvert fall det den amerikanske sentralbanken selv indikerer gjennom sitt referat fra forrige rentemøte. Bankrelaterte aksjer steg på informasjonen, da høyrere renter gir bedre marginer, mens den jevne investor lot seg påvirke negativt. Det vil si, aksjemarkedene i USA og Asia har reagert ned på renteutsiktene til Fed», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Når det er sagt, resultatsesongen har startet bra, noe som isolert sett er positivt for aksjemarkedene. I dag har for øvrig Yara sluppet sine tall for 3. kvartal, disse kom inn svakere enn ventet. Vi tror aksjen vil åpne ned om lag tre prosent på tallene. Oljeprisen er for øvrig ned 0,3 dollar fra gårsdagens nivåer», fortsetter Berntsen.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 903,39 onsdag, etter en nedgang på 0,11 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.741 millioner kroner.På toppen av taperlisten endte Nordic Semiconductor, som ble straffet med et kursfall på 8,4 prosent til 40,20 kroner etter skuffende kvartalstall .ABG Sundal Collier slet også etter dagens kvartalsrapport , og falt 5,2 prosent til 5,31 kroner.Dagens store oljeaksje var Noreco, som varsler milliardoppkjøp av Shells danske oppstrømsvirksomhet . Aksjen nesten doblet seg i de første minuttene etter meldingen, men endte opp «bare» 53,9 prosent til 231,50 kroner.John Fredriksen-dominerte Flex LNG fortsatte oppgangen med nye 5,3 prosent til 16 kroner.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,12 prosent til 79,95 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,13 prosent til 69,66 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 80,44 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) offentliggjort onsdag viser at de amerikanske råoljelagrene steg 6,5 millioner fat til 416,4 millioner fat i forrige uke.Konsensus lå ifølge Bloomberg på at råoljelagrene skulle stige 2,2 millioner fat sist uke.Oljeproduksjonen kom inn på 10,9 millioner fat per dag i forrige uke, ned fra 11,2 millioner fat uken før. Raffineriutnyttelsen var uendret på 88,8 prosent.USADet var blandet stemning under handelen på Wall Steet onsdag. Utviklingen skjedde i kjølvannet av at referatet fra det siste rentemøtet viste at Fed skal være trygg på veksttakten i den amerikanske økonomien, men noe usikker på effekten av tollsatsene som innføres mellom USA og Kina, fremgår det i en oppsummering fra Federal Open Market Committee-møtet 25.-26. September.FED-medlemmene indikerte at flere rentehevinger skal være på vei fra dagens 2,00 - 2,25 prosent.- Når det kommer til forventningene i pengepolitikken utover dette møtet, mente medlemmene generelt at videre trinnvis, stigende rentebane for styringsrenten sannsynligvis vil være konsistent med den økonomiske veksten, det sterke arbeidsmarkedet og en inflasjon på nær to prosent i det middels lange bildet, heter det i oppsummeringen.Dow Jones endte dagen ned 0,36 prosent til 25.706,68. S&P 500-indeksen endte ned 0,03 prosent til 2.809,21. Nasdaq falt 0,04 prosent til 7.642,70 poeng.Hele USA-kommentaren her AsiaPilene peker ned etter at Fed kunngjorde en strammere pengepolitikk fremover.I Japan faller Nikkei 225-indeksen 0,64 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,31 prosent.Shanghai Composite går tilbake 2,16 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en oppgang på 0,06 prosent.Koreanske Kospi er ned 0,92 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong faller 0,38 prosent.Straits Times i Singapore svekkes 0,25 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

 • Biotec Pharmacon: Kl. 07.00, presentasjon på Hotel Continental kl. 08.30
 • Entra: Kl. 07.00, presentasjon i selskapets lokaler i Oslo kl. 08.30
 • Data Respons: Kl. 07.30, presentasjon på Hotel Continental kl. 08.30
 • Komplett Bank: Kl. 07.30, presentasjon på Felix Konferansesenter kl. 10.00
 • Atea: Presentasjon i Vika Atrium kl. 08.00
 • Petroleum Geo-Services: Kl. 08.00, presentasjon i selskapets lokaler kl. 09.00
 • Yara: Kl. 08.00, presentasjon i selskapets lokaler kl. 09.30
 • Aurskog Sparebank
 • Fana Sparebank Boligkreditt
Resultater, utenlandske
 • Tele2
 • American Express
Makro
 • Norge: Skatteregnskap, august, kl. 08.00
 • Sverige: Ledighet, september, kl. 09.00
 • Norge: Norges Banks utlånsundersøkelse 3. kvartal, kl. 10.00
 • USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, kl. 14.30
 • USA: Philadelphia Fed-indeks, oktober, kl. 14.30
Annet
 • SSB: Nyetablerte foretaks overlevelse og vekst, 2011-2016, kl. 08.00
 • USA: DOE, ukentlige gasslagertall, kl. 16.30
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)