Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag, der det blir en liten pustepause fra resultatrushet.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,5 prosent, eller innenfor intervallet [-0,6, -0,4] prosent.«Kinesiske aksjer steg kraftig mandag og fredag, godt hjulpet av meldinger fra myndighetene om en rekke tiltak for å fremme økonomisk vekst. De seneste BNP-tallene fra Kina viser at økonomien vokser med en årstakt på 6,5 prosent, noe som er lavere enn tidligere forventninger. I resten av Asia derimot, har aksjemarkedene holdt seg relativt rolige i natt. Dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. De amerikanske børsene falt for øvrig tilbake utover kvelden fredag, noe som kan tenkes å påvirke børsene i Europa i dag. Oljeprisen er ned 0,5 dollar fra fredagens nivåer», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 900,55 fredag, etter en oppgang på 1,13 prosent.Det ble omsatt aksjer for 5,3 milliarder kroner.Blant selskapene som utmerket seg fredag finner vi Awilco LNG som endte opp hele 7,84 prosent til 5,50 kroner, og dermed ble nummer to på vinnerlisten.EMGS-aksjen var på det meste opp 17,06 prosent fredag og endte dagen med en oppgang på 7,27 prosent til 2,36 kroner.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,36 prosent til 80,07 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,42 prosent til 69,57 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 79,13 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Baker Hughes riggtelling for Nord-Amerika viste at det var 1.258 rigger i operasjon per 19. oktober . Det er det samme som for en uke siden.I USA var det totale antallet rigger i drift 1.067, opp fire fra uken før.Antall amerikanske oljerigger steg med fire, til 873. Antallet gassrigger var 194, opp én fra uken før.USAEtter en nervøs børsuke på Wall Street endte Dow Jones fredagen i pluss. Ellers var stemningen negativ. Sterke kvartalstall bidro likevel til å dempe bekymringer knyttet til Saudi-Arabia og den avdøde saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi, samt Italia-uro.Dow Jones steg 0,26 prosent til 25.444,34. Den bredere S&P 500 endte marginalt ned 0,04 prosent til 2.767,78. Nasdaq endte ned 0,48 prosent til 7.449,03.Hele USA-kommentaren her AsiaDet er god stemning i de asiatiske markedene mandag morgen, og særlig i Kina er aksjene kraftig opp.I Japan stiger Nikkei 0,38 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,21 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer hele 4,17 prosent, og går dermed mot den beste handelsdagen siden mars 2016. CSI 300 er opp 4,40 prosent.Hang Seng i Hong Kong stiger 2,40 prosent. Kospi i Sør-Korea er opp 0,21 prosent, Straits Times i Singapore klatrer 0,34 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia derimot faller 0,49 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagUtenlandske resultater

  • Ryanair
  • Scorpio Bulkers
  • Halliburton
  • Topdanmark
Annet
    SSB: Rapport: Reform av offentlig tjenestepensjon, kl. 08.00SSB: Byggeareal, september 2018, foreløpige tall, kl. 08.00SSB: Internasjonale reserver og valutalikviditet, september 2018, endelige tall, kl. 08.00SSB: Omsetning i varehandel, 3. termin 2018, kl. 08.00
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)Dette skjer denne uken