Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs tirsdag, der blant annet resultater og geopolitisk usikkerhet preger markedene.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,4 prosent, eller innenfor intervallet [-0,5, -0,3] prosent.«Til tross for sterke resultatfremleggelser fra store internasjonale selskaper den senere tid, ser det ut til at den jevne investor lar seg prege mer av den gjeldene geopolitiske usikkerheten knyttet til USAs kommende sanksjoner overfor Iran, samt Saudi Arabias eventuelle involvering i drapet av journalisten Khashoggi. I tillegg er den pågående handelskrigen mellom USA og Kina fortsatt uavklart. Hvor lenge denne situasjonen varer ved gjenstår å se. Når det er sagt, det er naturlig å anta at det jobbes på spreng for å løse disse situasjonene på best mulig måte. De fleste asiatiske børsene endte ned over to prosent tirsdag, det samme som Oslo Børs gjorde i går. Oljeprisen er for øvrig opp 0,2 dollar fra gårsdagens nivåer», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsDet var en rød dag på Oslo Børs mandag, der flere aksjer fikk skikkelig juling.Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,95 prosent før den sluttet på 882,97 poeng. Det ble omsatt aksjer for nesten 4,6 milliarder kroner.Profilerte selskaper som Norwegian, PGS og Aker falt henholdsvis 5,88 prosent, 6,93 prosent og 5,39 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen ned 0,41 prosent til 79,51 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,32 prosent til 69,14 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 79,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Det har den seneste tiden vært bekymringer om Saudi-Arabia kan komme til å kutte råoljetilbudet som svar på potensielle sanksjoner over drapet på journalisten Jamal Khashoggi. Mandag sa imidlertid saudienes energiminister Khalid al-Falih at landet ikke har til hensikt å gjøre noe i disse baner, skriver TDN Direkt.Han sa videre at Saudi-Arabia vil spille en «konstruktiv og ansvarlig rolle» i verdens energimarkeder.Senere i dag kommer tall fra den ukentlige API-undersøkelsen, og ifølge en undersøkelse gjort av Platts ventes det en lagerbygging på 3,3 millioner fat råolje, skriver nyhetsbyrået.- Jeg venter at råolje vil holde seg i en korridor og generelt følge sentimentet i det finansielle markedet frem til det er tid for de ukentlige lagertallene igjen, sier Vanda Insights-sjef Vanda Hari til Platts.USAOktober har vært tung, og så langt denne måneden er indeksene ned mellom syv og fire prosent. Mest for Nasdaq og minst for Dow Jones.Med en halv time igjen av mandagens handel pekte det oppover på børsene i New York, men mot slutten snudde det ned igjen. Dow Jones var aldri i pluss, mens Nasdaq holdt seg på plussiden det meste av dagen. Dow Jones falt 0,5 prosent til 25.317,41. S&P 500 falt for 4. dag på rad, ledet an av finans- og energi-aksjer. Den brede indeksen endte ned 0,43 prosent til 2.755,88. Nasdaq steg 0,26 prosent til 7.468,63.Hele USA-kommentaren herAsiaDe asiatiske børsene raser nedover tirsdag morgen. Størst er fallet er i Japan og Sør-Korea, mens Kina også svekkes markant etter at de mandag hadde den største I Japan faller Nikkei 2,28 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 2,20 prosent.Shanghai Composite svekkes 1,37 prosent, og CSI 300 er ned 1,64 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller 2,03 prosent.Kospi i Sør-Korea er ned 2,40 prosent, S&P/ASX 200-indeksen svekkes 0,81 prosent, mens Straits Times i Singapore faller 1,01 prosent.Dette skjer i dagResultater

 • Borregaard: Kl. 07.00, presentasjon på Felix konferansesenter kl. 08.00
 • Kværner: Kl. 07.00, presentasjon i selskapets lokaler på Fornebu kl. 09.00
 • Tomra Systems: Presentasjon i Vika Atrium kl. 08.00
 • SpareBank 1 Nordvest
 • Landkreditt Boligkreditt
Resultater, utenlandske
 • Saipem
 • Swedbank
 • MTG
 • Sandvik
 • Grameenphone
Makro
 • Tyskland: PPI, september, kl. 08.00
 • Storbritannia: CBI, industritrender, oktober, kl. 12.00
 • EMU: Forbrukertillit foreløpig, oktober, kl. 16.00
 • USA: Richmond Fed-indeks, oktober, kl. 16.00
Annet
 • SSB: Økonomisk sosialhjelp, 2018, kl. 08.00
 • SSB: Renter i banker og kredittforetak, august 2018, kl. 08.00
 • USA: API, ukentlige oljelagertall, kl. 22.30
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)