Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag, der flere store selskaper har lagt frem kvartalstall.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 1,2 prosent, eller innenfor intervallet [1, 1,4] prosent. «Telenor, Norsk Hydro og Aker Solutions har alle levert bedre kvartalstall enn ventet i dag. Dette bør gi seg utslag i høyere aksjekurser. Basert på de overordnede tallene (har ikke hensyntatt eventuelle endringer i guiding) bør aksjene åpne opp henholdsvis 4,0, 7,1 og 3,1 prosent», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Den generelle stemningen i markedet er fortsatt spent gitt stor usikkerhet hva angår geopolitikk, handelskrig og stigende renter. Når det er sagt, de amerikanske aksjemarkedene hentet seg kraftig inn igjen i går kveld, etter å ha vært betydelig ned tidligere på dagen. Oljeprisen er for øvrig ned 1,2 dollar fra gårsdagens nivåer. Merk! Undertegnede har forvalteransvar for aksjeporteføljene i Netfonds Xtra-serien, hvis en eller flere av disse porteføljene er investert i Norsk Hydro og Telenor», avslutter Berntsen.Oslo BørsOslo Børs la bak seg en elendig tirsdag, hvor hovedindeksen stupte 2,2 prosent til 863,83.Indeksen er dermed ned 8,9 prosent fra all time high-noteringen på 948,48, satt så sent som intradag 3. oktober i år.Geopolitisk usikkerhet senker børsene over hele verden. Blant faktorene finner vi det spente forholdet mellom USA og Saudi-Arabia i kjølvannet av drapet på journalisten Jamal Khashoggi , USAs enda dårligere forhold til Russland etter at president Donald Trump trakk USA fra nedrustningsavtalen INF, budsjettkrise i Italia og handelskrigen mellom USA og Kina.Børsen ble også preget av et solid resultatrush. Også de neste dagene blir hektiske på den fronten, med blant andre Norsk Hydro, Telenor, REC, Aker Solutions og XXL som skal i aksjon onsdag.Omsetningen var på 6,5 milliarder kroner - et relativt høyt beløp.Hele børskommentaren her OljeprisenOljeprisen falt kraftig tirsdag, men onsdag er oljeprisen på vei oppover igjen.Brent-oljen er onsdag morgen opp 0,35 prosent til 76,71 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,15 prosent til 66,53 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,84 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Det har den seneste tiden vært bekymringer om Saudi-Arabia kan komme til å kutte råoljetilbudet som svar på potensielle sanksjoner over drapet på journalisten Jamal Khashoggi. Mandag sa imidlertid saudienes energiminister Khalid al-Falih at landet ikke har til hensikt å gjøre noe i disse baner, skriver TDN Direkt.Han sa videre at Saudi-Arabia vil spille en «konstruktiv og ansvarlig rolle» i verdens energimarkeder.USADe amerikanske børsene hentet seg kraftig inn tirsdag. Et par timer inn i handelsdagen så det veldig mørkt ut for investorene, men utover kvelden snudde samtlige indekser. Resultatsesongen er nå fullt i gang, og tungvektere som Caterpillar, 3M, McDonalds og Lockheed Martin la frem tall.- Denne uken er det mulighet for å snu børsene ettersom rundt 32 prosent av S&P 500 aksjene legger frem tall. Det er likevel tydelig at vi er forbi toppen av inntjenings-momentet, sier Nick Colas i DataTrek Research til CNBC.- Ja, selskapene slår forventningene, men med mindre enn normalt, legger han til.Dow Jones falt 0,5 prosent til 25.191,43 poeng. Nasdaq endte ned 0,42 prosent til 7.437,54 poeng, mens S&P 500 gikk tilbake 0,55 prosent til 2.740,69 poeng.Hele USA-kommentaren herAsiaSå langt er Nikkei-indeksen i Japan opp 0,5 prosent, mens Topix-indeksen klatrer 0,2 prosent.Foreløpig tall for Nikkei PMI-indeks for den japanske industrisektoren var 53,1 i oktober, mot 52,9 i september, melder Direkt Makro ifølge TDN Direkt.I Kina stiger Shanghai Composite-indeksen 1,6 prosent. Hang Seng i Hong Kong står i pluss 0,9 prosent, mens den koreanske Kospi-indeksen nøyer seg med en oppgang på 0,1 prosent.Straits Times i Singapore klatrer 0,6 prosent.Dette skjer i dagResultater

Resultater, utenlandske
 • Nordea
 • Saipem
 • Sportamore
 • UPM-Kymmene
 • AT&T
 • Barclays
 • Boeing
 • Deutsche Bank
 • Ford
 • Visa
 • Microsoft
 • Freeport McMoRan
Makro
 • Japan, PMI-industri foreløpig, oktober
 • Frankrike: Industritillit, oktober 08:45
 • Frankrike: PMI foreløpig, oktober 09:15
 • Tyskland: PMI foreløpig, oktober 09:30
 • EMU: PMI foreløpig, oktober 10:00
 • EMU: Pengemengde M3, september 10:00
 • USA: FHFA-indeks, august 15:00
 • USA: Markit PMI foreløpig, oktober 15;45
 • USA: Nyboligsalg, september 16:00
Annet
 • Norge: SSB ukentlig lakseeksport 08:00
 • Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00
 • USA: DOE, ukentlige oljelagertall 16:30
Kilder: TDN Direkt, SSB, Oslo børs