Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag, der flere tungvektere legger frem tall. Analysesjef Roger Berntsen spår børsen kraftig ned.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 1,4 prosent, eller innenfor intervallet [-1,5 ,1,3] prosent. «Equinor, DNB, Orkla, Gjensidige og Norwegian kommer til å prege børsåpningen i dag, da disse selskapene har levert sine tall for 3. kvartal. I tillegg vil børsen generelt sett, preges av markedsuroen internasjonalt. De amerikanske børsene, med Nasdaq i spissen, falt tungt i gårsdagens handel, noe som vil prege de europeiske børsene i dag, inkludert Oslo Børs. Oljeprisen er for øvrig ned 0,9 dollar fra gårsdagens nivåer. Merk! Undertegnede har forvalteransvar for aksjeporteføljene i Netfonds Xtra-serien, der en eller flere av disse porteføljene er investert i selskapene som er nevnt i denne oppdateringen»,  skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs klatret onsdag 0,68 prosent før den sluttet på 869,73 poeng. Det ble omsatt aksjer for 6,1 milliarder kroner.REC fikk et resultat etter skatt på minus 19,6 millioner dollar i 3. kvartal 2018. I samme kvartal i fjor tapte selskapet 120,8 millioner dollar. Aksjen la på seg 19,75 prosent før den sluttet på 0,62 kroner.Elkem falt 17,08 prosent til 25,705 kroner etter å ha lagt frem sine kvartalstall, og XXL bykset opp 12,84 prosent til 41,30 kroner.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,74 prosent til 75,61 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,94 prosent til 66,91 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,40 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viste onsdag at de amerikanske råoljelagrene økte med 6,3 millioner fat til 422,8 millioner fat i forrige uke.Ifølge TDN Direkt var det ventet at lagrene skulle øke med 3,7 millioner fat.USAPilen pekte ned for de amerikanske markedene onsdag. Dow Jones falt 2,41 prosent, mens S&P 500 og Nasdaq Composite endte dagen ned henholdsvis 3,09 og 4,43 prosent.Utivklingen skjer i kjølvannet av at nyboligsalget i USA skuffet veldig på nedsiden og forsterker inntrykket om at boligmarkedet er i nedadgående trend.I USA rapporteres tallene fra The Commerce Department  på en sesongjustert annualisert basis.Årsekvivalenten kom inn på 553.000 boliger i september, noe som tilsvarer 5,5 prosent lavere enn i august og 13,2 prosent lavere enn for et år siden.Konsensus lå på hele 620.000 boliger, ifølge Marketwatch.- Boligmarkedstallene var ikke bra. Det er mye usikkerhet når vi går inn i siste del av året. Det kjennes bare ut som at folk er mer komfortable med å bruke pengene kortsiktig i stedet for langsiktig, sa J.J Kinahan, sjefsstrateg hos TD Ameritrade, til CNBC.Hele USA-kommentaren her AsiaNedgangen i Asia følger den kraftige nedgang på New York-børsen onsdag. På Tokyo-børsen åpnet den brede Topix-indeksen torsdag med en nedgang på 2,7 prosent. Nikkei-indeksen i Tokyo falt med hele 3,2 prosent ved åpningen, men har siden gjenvunnet litt terreng.Shanghai-indeksen gikk ned med 1,6 prosent og Hang Seng-indeksen sank med 1,8 prosent.- Markedssituasjonen er tøff. En rekke negative nyheter har påvirket forventningene, sier analytiker Makoto Sengoku ved Tokai Tokyo Research Institute.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

 • Aqualis ASA: 06:00 (LIVE webcast 08:00)
 • ContextVision AB
 • DNB ASA: 07:30, presentasjon 09:000,
 • Equinor ASA: 07:00, presentasjon 08:00, telefonkonferanse 11:30
 • Gjensidige Bank ASA
 • Gjensidige Bank Boligkreditt AS
 • Gjensidige Forsikring ASA: 07:00, presentasjon 09:00
 • Gjensidige Pensjonsforsikring AS
 • KLP Banken AS
 • KLP Boligkreditt AS
 • KLP Kommunekreditt AS
 • Medistim ASA: presentasjon 08:00
 • NextGenTel Holding ASA: presentasjon 09:00
 • Norwegian Air Shuttle ASA
 • Norwegian Property ASA (LIVE webcast 08:30)
 • Orkla ASA: 07:00. telefonkonferanse 08:00, presentasjon 09:00
 • Pareto Bank ASA: presentasjon 12:00
 • Q-Free ASA: presentasjon 09:00
 • Siem Offshore Inc.
 • SpareBank 1 Nord-Norge
 • SpareBank 1 Østlandet
 • SpareBank 1 SR-Bank ASA: 07:30, presentasjon 08:15
 • Statkraft AS (LIVE webcast 09:00)
 • Aasen Sparebank
 • Totens Sparebank
 • Totens Sparebank Boligkreditt AS
 • Vistin Pharma ASA
 • Zalaris ASA (LIVE webcast 09:00)
 • Sunndal Sparebank
Utenlandske
 • TechnipFMC
 • Gaslog
 • Finnair
 • Alfa Laval
 • UBS
 • Twitter
 • Century Aluminium
 • ConocoPhillips
 • Amazon
 • Alphabet
 • Daimler
 • GE
 • Intel
 • Orange
Makro
 • Norge: Arbeidskraftsundersøkelse, august 08:00
 • Norge: Rentebeslutning 10:00
 • Tyskland: Ifo-indeks, oktober 10:00
 • USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd 14:30
 • USA: Handelsbalanse, september 14:30
 • USA: Grossistlagre foreløpig, september 14:30
 • USA: Varige goder foreløpig, september 14:30
Annet
 • USA: DOE, ukentlige gasslagertall 16:30
Kilder: Oslo Børs og TDN Direkt