Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,3 prosent, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4] prosent. «Det slippes ingen viktige kvartalstall i dag, dog forrige ukes resultatslipp fra en rekke tungvektere, deriblant; Equinor, AkerBP, Telenor, Orkla, DNB, Gjensidige, Norwegian, Hydro og Schibsted kan tenkes å påvirke investorene også denne uken. De asiatiske børsene endte for øvrig ned i natt, dog mindre enn fryktet gitt at de toneangivende indeksene i USA falt mellom en og to prosent fredag. Med andre ord er det lov å håpe på en rolig eller positiv start på dagen. Oljeprisen er uendret fra fredagens nivåer», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 862,80 fredag, etter en nedgang på 1,22 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 5.660 millioner kroner.Norsk Hydro gikk motstrøms, og steg 2,1 prosent til 41,97 kroner på dagens nest høyeste volum (bak Equinor). Brasilianske føderale miljømyndigheter har løftet  embargoen  på det nye bauksittrest-deponiet DRS2, men embargoen fra en føderal domstol er vel å merke fortsatt gjeldende.Norwegian utmerket seg også positivt, og lettet nye 4,6 prosent til 221,60 kroner i kjølvannet av torsdagens kvartalstall  og take-off .International Airlines Group (IAG) la frem tall fredag, og toppsjef Willie Walsh venter at Norwegian-aksjene selges  hvis noe oppkjøp ikke finner sted innen august neste år.Blant dagens lyspunkter tar vi ikke minst med Frontline, som nyter godt av kraftig rateoppgang. Aksjen spratt opp 8,3 prosent til 59 kroner.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,45 prosent til 77,31 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,36 prosent til 67,35 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,51 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.De viktigste globale børsene hadde svak utvikling forrige uke, og sentimentet blant investorer forblir forsiktig, ifølge TDN Direkt.- Kaldere økonomiske forhold og symptomer på svakere internasjonal handel har forverret "bearish"-forholdene, samtidig som vekstutsiktene ser svake ut, sier Benjamin Lu i Phillips Futures til Reuters, ifølge nyhetsbyrået.Baker Hughes riggtelling for Nord-Amerika viste at det var 1.268 rigger i operasjon  per 26. oktober. Det er en økning på ti stykker den siste uken. USAAmerikanske børser fikk en kraftig rød ukeslutt fredag, hvor svake kvartalstall fra tech-sektoren overskygget sterke makrotall. Dow Jones stengte på 24.688.31, ned 1,19 prosent. Det betyr at indeksen falt 296.24 poeng, men var på det laveste nivået ned 539 poeng.Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt på det meste 3 prosent, men endte til slutt ned 2,1 prosent til 7.167.21.S&P 500 falt 1.7 prosent til 2,658.69. Det er ti prosent lavere siden rekordnoteringen i september. - Det begynner å bli slapt der ute, med Nasdaq som får juling av Amazon og Google, sier ETF-sjef Dave Lutz i Jonestrading, ifølge Marketwatch.Hele USA-kommentaren her AsiaDet er blandet stemning i Asia mandag morgen.I Japan stiger Nikkei 0,30 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,17 prosent.Shanghai Composite i Kina er derimot ned 1,83 prosent, og CSI 300 faller 2,80 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 0,05 prosent.Kospi i Sør-Korea svekkes 0,96 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 1,11 prosent, mens Straits Times i Singapore klatrer 0,65 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

  • Instabank: Presentasjon i Øvre Strandgate 52 i Stavanger kl. 11.30
Resultater, utenlandske
  • Transocean
Makro
  • Japan: Detaljhandel, september
  • Tyskland: Detaljhandel, september
  • Norge: Finansiell stabilitet 2018, kl. 10.00
  • USA: Privat forbruk, september, kl. 13.30
  • USA: Private inntekter, september, kl. 13.30
Annet
  • SSB: Artikkel: Foreldres arbeidstid, kl. 08.00
  • SSB: Artikkel: Månedslønn og ulikhet gjennom 20 år, kl. 08.00
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)