Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs tirsdag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,5 prosent, eller innenfor intervallet [-0,6, -0,4] prosent. «Verdens aksjemarkeder har svingt kraftig fra dag til dag i lengre tid, og det siste døgnet er intet unntak. Mens børsene i Europa opplevde bred oppgang mandag, endte de amerikanske indeksene ned mellom 0,7 og 1,6 prosent før dagen var omme. I Asia derimot, valgte investorene å sende flere av aksjemarkedene oppover i natt på meldinger om at kinesiske myndigheter vil iverksette tiltak for å bedre forholdene i finansmarkedene. I tillegg skal Trump nylig ha uttalt at han ser for seg en stor handelsavtale med Kina. Donald Trump og Xi Jinping ventes å møtes i november. Oljeprisen er ned 0,2 dollar fra gårsdagens nivåer. Aksjer i fokus i dag er; Bank Norwegian som leverer kvartalstall. Merk! Netfonds Xtra porteføljene, som undertegnende har forvalteransvar for, er investert i Bank Norwegian», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen endte opp 1,50 prosent til 875,78 mandag.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.674 millioner kroner. Equinor og partnerne ENI og Petoro meldte mandag at de har boret og funnet olje på Johan Castberg-feltet , og Equinor steg 1,37 prosent til 215,20 kroner. Pareto jekket opp sine estimater for lakseprisen for 2018-2020 og oppgraderte en rekke lakseaksjer. Marine Harvest steg 2,39 prosent, SalMar endte opp 1,12 prosent og Lerøy Seafood rykket frem 3,70 prosent. Austevoll Seafood endte opp 5,65 prosent, mens Norway Royal Salmon klatret 4,88 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen ned 0,13 prosent til 77,27 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,21 prosent til 67,18 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,29 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Analytikere sier ifølge TDN Direkt nå at sentimentet i oljemarkedet har blitt bearish, samtidig som det er tegn på økende russisk produksjon, mulig brudd på de amerikanske sanksjonene mot Iran, og et økende antall amerikanske rigger de seneste dagene.IEA-sjef Fatih Birol sier ifølge nyhetsbyrået tirsdag at høyere oljepriser rammer forbrukerne og at det kan føre til lavere etterspørsel.- Det er to nedadgående press på den globale oljeetterspørselsveksten. En er høyere oljepriser, og i mange land er de direkte relatert til forbrukerpriser. Det andre er at det globale økonomisk vekstmomenumet sakker av, sier Birol til Reuters, ifølge TDN Direkt.USAEtter knappet fem timer av mandagens handel på børsene i New York brøt de tre viktigste indeksene ned.Fra toppen mandag på 25.040,5 var nedgangen på det meste på 3,7 prosent til dagens laveste på 24.122,23 - en sving på over 918 poeng.Nyheter fra Bloomberg om at USA forbereder å innføre toll på alle de varene fra Kina som ennå ikke er blitt ilagt toll, skremte investorene, som sendte NYSE og Nasdaq ned over to prosent fra fredagens slutt. Helt mot slutten av handelen hentet de viktigste indeksene seg litt inn igjen og da børsene stengte kl. 21:00 norsk tid hadde Dow Jones falt 245,3 poeng, tilsvarende 1,0 prosent, til 24.442,92. S&P 500 endte ned 0,7 prosent til 2.641,26. Nasdaq falt 1,6 prosent til 7.050,29.Hele USA-kommentaren her AsiaI Japan stiger Nikkei 1,58 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,37 prosent.Shanghai Composite klatrer 1,62 prosent, og CSI 300 er opp 2,09 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,21 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 1,38 prosent, S&P/ASX 200-indeksen klatrer 1,34 prosent, mens Straits Times i Singapore derimot faller 0,37 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

 • Evry:  Kl. 07.00. LIVE webcast fra selskapets lokaler på Fornebu kl. 08.00.
 • Norwegian Finans Holding: Kl. 07.00, presentasjon i selskapets lokaler kl. 08.30
 • Axactor
 • BN Bank
 • Bolig- og næringskreditt
 • Helgeland Sparebank
 • Høland og Setskog Sparebank
 • Lillestrøm Sparebank
 • Surnadal Sparebank
 • Tysnes Sparebank
Resultater, utenlandske
 • Baker Hughes
 • Arconic
 • Euronav
 • Ensco
 • McDermott
Makro
 • Frankrike: BNP foreløpig, 3. kvartal, kl. 07.30
 • Norge: Pengemengde, september, kl. 08.00
 • Norge: Kredittindikator, september, kl. 08.00
 • Norge: Detaljhandel, september, kl. 08.00
 • Spania: KPI foreløpig, oktober, kl. 09.00
 • Tyskland: ledighet, oktober, kl. 09.55
 • Italia: BNP foreløpig, 3. kvartal, kl. 10.00
 • EMU: BNP foreløpig, 3. kvartal, kl. 11.00
 • USA: detaljhandel, kl. 13.45
 • Tyskland: KPI foreløpig, oktober, kl. 14.00
 • USA: Boligpriser, august, k. 14.00
 • USA: forbrukertillit, oktober, kl. 14.55
Annet
 • USA: API, ukentlige oljelagertall, kl. 22.30
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)