Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 1,0 prosent, eller innenfor intervallet [0,8, 1,1] prosent. «Impulsene fra verdens aksjemarkeder er gode onsdag morgen. Alle de toneangivende indeksene i USA og Asia har lagt på seg mellom én og to prosent det siste døgnet. Når det er sagt, bevegelsene må sees i sammenheng med at de fleste aksjemarkedene fortsatt er i korreksjonsmodus og at slike store bevegelser er helt normalt i slike perioder. Det er for øvrig naturlig å anta at Oslo Børs vil kunne ta igjen det tapte fra gårsdagens handel, da OBX indeksen falt 0,9 prosent. Marine Harvest har sluppet tall for 3. kvartal i dag som var marginalt bedre enn ventet (Netfonds Xtra porteføljene, som undertegnende har forvalteransvar for, er investert i Marine Harvest)», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsOslo Børs la bak seg en svak tirsdag, preget av et markant prisfall på olje og en rekke resultatfremleggelser.Hovedindeksen endte ned 0,8 prosent til 868,85, mens omsetningen var på 4,9 milliarder kroner.Norwegian Finans Holding, Bank Norwegians morselskap, stupte 15,9 prosent etter at selskapet la frem et resultat etter skatt på 434,07 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 432,45 millioner kroner i fjor.Axactor, som kjøpte den misligholdte porteføljen fra Bank Norwegian, la også frem tall tirsdag, der selskapet mer enn doblet inntektene i 3. kvartal . Aksjen steg 7,2 prosent til 22,18 kroner.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 0,65 prosent til 76,40 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,32 prosent til 66,39 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,36 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Det er ifølge Reuters fortsatt bekymringer om vekst i amerikanske oljelagre, og høyere produksjon fra Saudi-Arabia og Russland. Den eskalerende handelskrigen mellom Kina og USA legger også et press på prisene, ettersom dette kan legge en demper på økonomisk vekst og oljeetterspørsel.USADet ble en etterlengtet opptur på Wall Street tirsdag, etter at de amerikanske aksjene falt kraftig mandag. I oktober er Dow Jones ned 6,9 prosent, mens S&P 500 er ned 8,7 prosent. Facebook leverte bedre enn ventet på bunnlinjen, men inntektene ble litt lavere enn ventet. Dow Jones steg 1.77 prosent til 24.874,64 poeng. Nasdaq rykket frem 1,58 prosent til 7.161,65 poeng, mens S&P 500 klatret 1,57 prosent til 2.682,63 poeng.- Hvis vi kan komme oss gjennom uken uten for mange tilbakefall, så tror jeg investorene kan begynne å se lyset i enden av tunnelen, og se muligheter i markedet, istedenfor frykt slik som har vært tilfelle de siste ukene, sier markedsanalytiker Craig Erlam i OANDA, ifølge CNBC.Hele USA-kommentaren her AsiaDet har vært en brutal måned for aksjemarkedet, men onsdag, siste handelsdag i måneden, er børsene i Asia i grønt terreng.I Japan stiger Nikkei 225-indeksen 1,93 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 1,83 prosent.Shanghai Composite rykker frem 1,05 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en oppgang på 0,43 prosent.Koreanske Kospi er opp 0,37 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger 0,76 prosent.Straits Times i Singapore styrkes 0,68 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

 • Marine Harvest: Kl. 06.30, presentasjon på Hotel Continental kl. 08.00
 • Akastor: Kl. 07.00, telefonkonferanse kl. 08.00
 • Europris: Kl. 07.00, presentasjon på Felix Konferansesenter kl. 08.00
 • Hexagon Composites: Kl. 07.00, presentasjon på Felix Konferansesenter kl. 08.30
 • Sparebanken Øst: Presentasjon i selskapets lokaler kl. 08.00
 • Bank2
 • Fana Sparebank Boligkreditt
 • Incus Investor
 • Induct
 • Odal Sparebank
 • SpareBank 1 Østfold Akershus
 • Sparebanken Sør Boligkreditt
Resultater, utenlandske
 • BP
 • Hess Corporation
 • Rowan Companies
 • Noble Corporation
 • Anadarko
 • Hess
 • Dorian LPG
Makro
 • Japan: Rentebeslutning
 • Japan: Industriproduksjon foreløpig, september
 • Storbritannia: forbrukertillit
 • Kina: PMI industri, oktober
 • Kina: PMI tjenester, oktober
 • Frankrike: KPI foreløpig, oktober, kl. 08.45
 • Norge: Valutatransaksjoner, oktober, kl. 10.00
 • EMU: ledighet, september, kl. 11.00
 • EMU: KPI foreløpig, oktober, kl. 11.00
 • Italia: KPI foreløpig, oktober, kl. 11.00
 • USA: ADP sysselsetting, oktober, kl. 13.15
 • Canada: BNP, august, kl. 13.30
 • USA: PMI, oktober, kl. 14.45
Annet
 • Norge: SSB ukentlig lakseeksport, kl. 08.00
 • Norge: Vannmagasinstatistikk, kl. 13.00
 • USA: DOE, ukentlige oljelagertall, kl. 16.30
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)